1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. 6 Çocuklu Aileye Başkan TURANLI, Yetişti

6 Çocuklu Aileye Başkan TURANLI, Yetişti

Gerger'in Dırejan nüfusuna kayıtlı Kahta ilçesinde ikamet eden Mengütemur ailesi ciddi maddi sıkıtılar içinde olduğunu duyan Kahta Beleye Başkanı İ.Yusuf TURANLI, Aileyi ziyaret ederek yardımda bulundu. .

A+A-
6 Çocuklu Aileye Başkan TURANLI, Yetişti

Bir kaç ay önce 6 çocuklu baba Şevket Mengütemur, rahatsızlanarak hastaneye yatırılmıştı.

Ondan başka evde çalışıp gelir sağlayan kimse kalmayınca, eşi Medine ve 6 çocuğu perişan oldu. Anne, ilk olarak kirada oturdukları evi değiştirip çocuklarıyla beraber daha küçük bir eve taşındı. Daha sonra çocuklarının geçimini sağlamak için günü birlik işlerde çalışmaya başladı. Ancak kazandığı paralarla 7 nüfusu geçindirmek imkansız olduğu kadar hasta eşinin tedavisinden, doğan masrafları bile karşılayamıyordu.

6 çocuğundan 4 tanesi ilk ve ortaokul düzeyinde öğrenim görüyor. 2 tanesi de küçük ve annenin bakımına muhtaç tek gözlü bir evin içinde 7 nüfus yaşamaya çalışıyor. Tek katlı ve çok eski olan evin her tarafında nem ve rutubet akıyor. Çocukların gelişimi ve yaşantısına uygun olmayan bu evde mecburen yaşayan aileye öncelikle devlet sonra da yardımseverlerin sahip çıkması gerekiyor.

Başkan TURANLI, Mağdur aileyi duyunca ziyaret edip yardımda bulundu.

Mengütemur ailesinin durumunu sosyal medyadan duyan Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, bugün ekibiyle birlikte Medine Mengütemur'un evini ziyaret etti.

Gıda ve kömür yardımında bulunan Başkan TURANLI, Ayrıca evin arızalı su tesisatını onarıp, biriken su borcunu da karşılayacağı duyurdu.

Aynı zamanda belediyenin sosyal yardım kartı projesinin önümüzdeki ay belediye meclisinden geçmesi halinde aileye yardım kartı verip aylık maaşa bağlayacağı sözünü de verdi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.