1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Adıyaman Çiftçilerin Tarımsal Sorunları Tarım Bakanına İletildi

Adıyaman Çiftçilerin Tarımsal Sorunları Tarım Bakanına İletildi

Kahta Ziraat Odası Başkanlığı, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Tarım komisyon üyesi Yakup Taş ile birlikte Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaret ederek, Adıyaman ilinin tarımsal sorunlarını görüşüldü..

A+A-
Adıyaman Çiftçilerin Tarımsal Sorunları Tarım Bakanına İletildi

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu TURANLI, Adıyaman ilinin ve Kahta ilçemizin başta dolu afeti olmak üzere, badem yetiştiriciliğinde Türkiye birincisi olan ilimiz çiftçilerine hazine orman arazilerine badem, ceviz, zeytin dikmek şartıyla çifçilerimize verilmesi talebinde bulunuldu.

Adıyaman ilinin yıllardır süren sulama projelerinin, önümüzdeki yıllar içerisinde bitirilmesi için, gerekli ödeneğin sağlanması.

Yarım kalmış ve devam eden toplulaştırma çalışmalarını hızlalandırılıp bir an önce bitirilmesi, gibi konular konuşuldu.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Tarım komisyon üyesi Yakup Taş, Adıyaman ilinin yıllardır süren sulama projelerinin, önümüzdeki yıllar içerisinde bitirilmesi için, gerekli ödeneğin sağlanması gerektiğini belirten Taş, yaptığı açıklamada, Bakan Pakdemirli’nin bu konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

Mayıs ayı sonunda Adıyaman’ın bazı bölgelerinde meydana gelen dolu yağışından dolayı zarar gören çiftçilerin, zarar tespit çalışması yapılan ve kredi borcu olan çiftçilerin kredi borçlarının erteleneceğini de aktaran Taş, çiftçilerin TARSİM sigortalarını yapmalarının hem kendileri için hem de ilin ekonomisi için oldukça önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.