1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Atatürk Barajında Ölü Balıklar Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

Atatürk Barajında Ölü Balıklar Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

Adıyaman Atatürk Barajı Göleti Kızılcapınar köyü mevkiinde meydana gelen toplu balık ölümlerinin ardından yetkiler tarafından bir açıklanma yapılmaması ve gölet çevresinde bir önlem alınmaması üzerine vatandaşlar tepki gösterdi..

A+A-
Atatürk Barajında Ölü Balıklar Tehlike Saçmaya Devam Ediyor

Olayın meydana gelmesinin ardından 6 gün geçmesine rağmen balık ölümlerinin henüz nedeni belirlenmezken, kıyıya vuran binlerce balık günlerdir güneşin de etkisiyle çevreye müthiş bir koku salmaya başlaması vatandaşı iyice tedirgin etmeye başladı.

-"ENDİŞE İÇİNDE BEKLİYORUZ"

Çevre köylerde yaşayanlar ve balıkçılar bu konudan oldukça endişe ettiklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

 "Binlerce balık bir günde öldü, hiçbir yetkili bir açıklama yapmadı. Olayın ortaya çıkmasından önce belki art niyetli kişiler bu ölü balıkları toplayıp, bilinçsiz bir şekilde satmışta olabilirler. Balıklardan ve sudan numune alındı ama henüz resmi bir açıklama yok. Binlerce balık yaklaşık bir haftadır su kenarında öylece bekliyor. Güneşinde etkisiyle dayanılmayacak bir şekilde koku yaymaya başladı. Bu ölümler sıradan bir ölüm değil ve laboratuvar sonuçları çıkana kadar gölet çevresi karantina altına alınmalıydı. Ayrıca burada iki gündür ölü balıklar belediye personeli tarafından toplanmaya başlandı bu şekilde toplanmakla bitmez. Arkadaşlarda eldiven maske gibi önlem yok. Endişe içinde bekliyoruz ve acilen yetkililerin bir açıklama yapmasını arzu ediyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.