1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Başkan TURANLI; Su Kesintisine Açıklık Getirdi

Başkan TURANLI; Su Kesintisine Açıklık Getirdi

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, ilçenin içme suyunun sağlandığı ana şebeke hattında meydana gelen patlama dolayısıyla arızanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunarak ilgili birimlerden bilgi aldı..

A+A-
Başkan TURANLI; Su Kesintisine Açıklık Getirdi

Haydaran İçme Suyu isale hattında ard arda arıza meydana geldiğini belirten Başkan Turanlı, Damlacık mevkiindeki ekibimizle birlikte gece 01:00’da arızaların giderilmiş olup, daha sonra  sabaha kadar süren yoğun çalışmalara ekibimiz ile birlikte katıldım.

Belediye su ekiplerinin kontrolü altında ikinci arızanın giderilmesiyle beraber ilçe merkezine su verildiğini ifade eden Başkan Turanlı, arıza nedeniyle halkın göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek yaşanan mağduriyetten dolayı özür diledi.

Başkan Turanlı, Her ne kadar alternatif hatların olduğundan bahsedilse dahi meydana gelen su arızasının konumu Değirmenbaşı ile Haydaran kaynağı hatlarından sonra yani şehir içme suyu deposu ile Değirmenbaşı bağlantı noktası arasında olduğundan dolayı arıza giderilmeyene kadar, yaklaşık  20 km uzunluğunda, 600 ve 700’ lük boru hatları ve Su deposu yaşanan arıza nedeniyle boşaldığından, Boru hattının ve su deposunun dolması yaklaşık 7 saat sürdüğünden ilçeye su verilmemektedir.

Başkan Turanlı, ““Damlacık Köyü mevkiinde yaşanan arızalardan dolayı ilçenin İçme Suyu isale hattında arızalar meydana gelmiştir. Su işleri müdürlüğümüz tarafından İçme Suyu Hattı'nda dün meydana gelen arıza nedeniyle akşam saat 17:00 civarında arızanın giderildiği bilgisi verildi. Daha sonra Suyun verilme aşaması esnasında ikinci bir arızanın Damlacık mevkinde meydana geldiği ve ekiplerimiz yoğun bir çalışma başlattığı bilgisi verildi. Birim amirlerimizin kontrolü altında ikinci arızanın giderilme çalışmalarına bizzat katılıp sabaha kadar devam ederek arıza giderilmiş olup ilçe merkezine su verilmiş. Ana depo ve ilçe merkezindeki ana şebeke borularının boşalmış olması sebebiyle evlere su gecikmeli gelebilir. Arıza nedeniyle halkımızın göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür eder, Yaşanan mağduriyetten dolayı tüm halkımızdan özür dileriz ”dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.