1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. CHP'li Milletvekili Tutdere'den Bakan Albayrak'a Soru Önergesi

CHP'li Milletvekili Tutdere'den Bakan Albayrak'a Soru Önergesi

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, afet alanları için ayrılan bütçeyi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanıtlaması istemiyle meclis gündemine taşıdı..

A+A-
CHP'li Milletvekili Tutdere'den Bakan Albayrak'a Soru Önergesi

Milletvekili Tutdere, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yaşanması muhtemel doğal afet anları için ayrılan bir bütçe olup olmadığını ve bu bütçenin miktarını meclis gündemine taşıdı.

-"66 MİLYONLUK VERGİ NEREYE GİTTİ?"

Tutdere, "Bu konuyu olağanca şeffaflığıyla öğrenmek vatandaşımızın en doğal hakkı. 66 milyonluk verginin nereye gittiği de detaylarıyla açıklanmak zorundadır, kamu vicdanı ancak böyle rahatlayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Tutdere, 1999’daki depremlerden sonra Özel İletişim Vergisi (ÖİV) ile tanıştıklarını anımsatarak, son 20 yılda vatandaşların yaklaşık 36 milyar dolar Özel İletişim Vergisi ödediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"26 Eylül tarihinde Marmara Denizinde meydana gelen İstanbul ve çevresinde de hissedilen 5.8 şiddetindeki deprem başta bölge halkı olmak üzere tüm ülkemizi derinden sarstı.Yaşanan elim hadisede iletişime en çok ihtiyaç duyduğumuz anda vatandaşlarımızın büyük bir kısmı aileleriyle, sevdikleriyle ve yakınlarıyla iletişim kuramamıştır. Mevcut durum ülkemizin depreme hazırlıklı olmadığını maalesef bir kez daha gözler önüne sermiştir. İstanbul ve çevresinde yaşanan deprem, iletişim ağının yetersizliği sebebiyle neredeyse tüm Türkiye’de hissedilmiştir. Konunun perde arkasını öğrenmek tüm vatandaşlarımızın en tabii hakkıdır."

-BAKAN ALBAYRAK'A YÖNELTİLEN SORULAR

Milletvekili Tutdere Bakan Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle yönelttiği soruları şöyle sıraladı:

"1999 yılından bu yana toplanan Deprem Vergisi toplam kaç TL’dir?. Bu vergilerin kaç lirası, depremle ilgili hangi çalışmalara harcanmıştır?.Bu vergiler başka herhangi bir harcamada kullanılmış mıdır? Kullanıldıysa ne kadarı nereye harcanmıştır?.Vatandaştan toplanan vergiler dışında deprem başta olmak üzere doğal afetler için ayrılmış bir bütçe var mıdır? Bu bütçe kaç liradır?."


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.