1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Edebiyatçı-şair-yazar Hikmet Kızıl’ın 7. Kitabı okuyucu ile buluştu

Edebiyatçı-şair-yazar Hikmet Kızıl’ın 7. Kitabı okuyucu ile buluştu

Edebiyatçı yazar Hikmet Kızıl’ın daha önce mizahi hikâyelerden oluşan ve çok sevilen “Çay da Mı İçmeyek” adlı kitabın devamı niteliğinde olan “ Çay İçtik de Ne Oldu” raflardaki yerini aldı..

A+A-
Edebiyatçı-şair-yazar Hikmet Kızıl’ın 7. Kitabı okuyucu ile buluştu

Yine mizahi hikâyelerin yer aldığı Hikmet Kızıl’ın 7. Kitabı “Çay İçtik de Ne Oldu?” Kadran Yayınlarından okuyucu ile buluştu.

Kitabın tanıtım bülteni şu şekilde:“Bu kitabı okurken kelimelerin dünyasında sesler biriktireceksiniz. Bir harfin ardına düşüp cümle orduları ile dayanacaksınız kahkaha ülkesinin kapısına. Kelimelere yeni anlamlar yükleyeceksiniz. Güldükçe yükünüz hafifleyecek. Yaşadıklarınıza kucak açarak harfleri salacaksınız göğe.

Hikmet Kızıl; “Çay da mı İçmeyek?” diye sormuştu. Şimdi de “Çay İçtik de Ne Oldu?” diyerek sizleri keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Yaşadıkları, şahit oldukları, güldükleri ve düşündükleri var bu kitapta. Salgın günlerinin izlerine de rastlayacaksınız ve mizahın usta ellerine bırakacaksınız kendinizi.

Demi kıvamında bir çay, hoş bir sohbet, dost selamı sıcaklığında anlatılanlar ve usta bir kalemin size sunduğu bir demet tebessüm eşliğinde “Çay İçtik de Ne Oldu?” diye soracaksınız. Cevabı, kitapta sizi bekliyor.

Hikmet Kızıl Kimdir?

1979 Kâhta/Adıyaman doğumlu olan yazar, İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi, yüksek lisansını aynı üniversitede yaptı. Daha sonra “Radyo TV Programcılığı” bölümünü okudu, bu bölümü bitirdikten sonra “Medya İletişim” bölümünden mezun oldu. Daha sonra “Uluslararası İlişkiler” okudu. Bu bölümden mezun olduktan sonra “Sosyal Medya Yöneticiliği” bölümünü okumaya başladı. Bir devlet kurumunda siyasi danışmanlık ve özel kalem müdürlüğü yapan yazar, bir TV’de kültür, edebiyat, felsefe içerikli “Mahrem Gürültüler” adlı televizyon programının yapımcılığı ve sunuculuğunu yaptı.

Ümraniye ve Sancaktepe Belediyelerinin şiir-öykü yarışmalarında ülkenin seçkin şair ve yazarlarıyla birlikte jüri olarak görev yaptı.

Yazar, başta; Yolcu, İzdiham, Artemis, Kadran, Heybe, Ay Vakti, Taşra Edebiyat, Aykırı Edebiyat, Telmih, Ot, Etika olmak üzere çeşitli dergilerde yazdı/yazıyor.

Bunun yanı sıra yazarın şiirleri ve denemeleri birçok edebiyat sitesinde yayınlanmaktadır.

Dünyabizim.com adlı kültür, sanat ve edebiyat sitesinde kültür ve araştırma yazıları yazan yazar, Günebakış ve Milat gazetelerinde de araştırma ve inceleme yazıları yazmaktadır. Çeşitli yayınevlerinde editörlük yapan yazar;

“Metruk Şehre Lanet Okuma Alfabesi”(2009) “Ve Eylül Bir Ayın Adıdır Aslında” (2013) “Meczup Müntehir” (2017) “Çay da mı İçmeyek” (2019),

“Sen Benim Kim Olduğumu Biliyon mu?” ve “Şiirden Kırmızı” (2020) adlı kitapların yazarıdır. H. Kızıl, TYB üyesi  ve Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Derneği kurucu üyesidir. Hâlen yazı hayatına devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.