1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Elazığ’da meydana Gelen Depremde, Kahta’da Hasar Meydana Geldi

Elazığ’da meydana Gelen Depremde, Kahta’da Hasar Meydana Geldi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adıyaman'ın Gerger ilçesin başta olmak üzere bir çok köyde hasar meydana geldi..

A+A-
Elazığ’da meydana Gelen Depremde, Kahta’da Hasar Meydana Geldi

 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgilere göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Adıyaman'ın Gerger ilçesinde bulunan Ulu Camii minaresinin kısmen yıkılmasına neden oldu.

Gerger ilçesi Huriyan (Nakışlı), Tankol mezrasında, Koşarlar, Geçitli (Averek), Petırge (Güngörmüş), Nıran (Budaklı), Dağdeviren, Yenibardak (Hırso), Xızori (Sutepe), Lagin (Kaşyazı ve bir çok köyde evlerde ciddi hasarlar oluştuğu bildirildi.

100’den fazla kerpiçli evlerde hasar meydana geldiği öğrenildi.

1 kişi öldü, 15 kişide yaralandı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Adıyaman'da panikleyerek kalp krizi geçiren 1 kişi öldü, yüksekten atlayan 15 kişi ise yaralandı.

Gerger ilçesinde Mehmet Çetin(42), deprem anında kalp krizi şüphesiyle Kahta Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdehalesinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Çetin, müdehalelere rağmen hayatını kaybetti. Çetin’in cenazesi otopsi yapılmak üzere morga konuldu.

 

 


  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.