1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. İlçemizde “Bir Set De Sen Al” Projesi İçin Start Verdi

İlçemizde “Bir Set De Sen Al” Projesi İçin Start Verdi

Kâhta Kaymakamlığı tarafından evlerinde uygun çalışma imkânı ve kaynak bulamayan öğrencilere yönelik hazırlanan ‘Bir Set Sen de Al’ projesi hayata geçti..

A+A-
İlçemizde “Bir Set De Sen Al” Projesi İçin Start Verdi

Geleceğin teminatı olan öğrencilere destek olmak ve kaynak sorununu çözmeye yönelik başlatılan proje Kaymakamımız Saadettin Doğan’ın üniversiteye hazırlık setini hediye etmesiyle başladı.

‘Bir Set Sen de Al’ projesi ile Halk Kütüphanesi, Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe gibi, öğrencilerin ders çalışmalarına imkân sağlayan mekânlarda iyileştirme çalışmaları yapılarak öğrencilerin bu mekânlara katılımlarının artırılması ile evlerinde uygun ders çalışma ortamı bulamayan öğrencilerin kaynak kitap sıkıntısının giderilmesi ve yetkililerin gözetiminde ders çalışma koşullarının oluşturulması hedefleniyor.

Projenin ikinci basamağında, hayırseverlerden toplanan kitaplar bu mekânlara raflara yerleştirilecek. Öğrencilerin tamamen ücretsiz faydalanacağı bu hizmetlerden öğrenciler bu alanlara giderek, istediği kaynağı alıp, çalışmasını yürütecek ve çıkışta kitabını yerine koyup evine gidecektir.

Projeye ilk katkıda bulunan Kaymakamımız Saadettin Doğan, proje hakkında şu ifadelere yer verdi: “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına, istekli olup da uygun ders çalışma imkânları bulunmayan öğrencilerimize bu imkânları sağlamak için bu projeyi hazırladık. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum”

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hayırseverlerden destek beklediklerini belirten Proje Koordinatörü Lütfü Başlı ise, projeye destek olmak isteyen vatandaşların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Kütüphanesi, Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe’de kurulan ders çalışma ortamlarına katkıda bulunabileceğini söyledi.

Başlı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizin geleceği için ilçemizde yaşayan ve imkânları elverişli olan tüm, iş adamları, esnaf, kamu kurum, kuruluş çalışanları, hayırsever vb. vatandaşlarımızın birer set alarak projemize destek vermelerini istiyoruz.  Başta Kaymakamımız olmak üzere destek verecek olan vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”

Proje, 17 Şubat 2020 - 25 Mart 2020 tarihleri arasında devam edecektir. Set teslim yeri olarak İlçe Halk Kütüphanesi belirlenmiştir. Set bağışlamak isteyen vatandaşlarımız İlçe Halk Kütüphanesi ile irtibata geçebileceklerdir.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.