1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Belediyesi 10 Bin Ağaç Dikimini Başlattı

Kahta Belediyesi 10 Bin Ağaç Dikimini Başlattı

Kahta’da 3 farklı noktada 10 Bin fidan toprak buluştu. .

A+A-
Kahta Belediyesi 10 Bin Ağaç Dikimini Başlattı

Kahta Sanayi bölgesinde bulunan 4.800 metre kare Çocuk Trafik Eğitim alanı,

Yavuz Selim Mahalleside bulun,3,800 metre kare çocuk parkı,

Hürriyet Mahallesi (eski Toki arkasında) bulunan 3.000 metre kare mesire alanı ve toplam 10 bin fidan toprakla buluştu.

Kahta Belediyesi ve Milli Eğitim müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan ağaç dikim etkinliğine İlçe Kaymakamı Saadetin Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Hakim, Emniyet müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye başkan yardımcıları, Belediye personelleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Kahta Kaymakamı Saadettin DOĞAN; “ İpek yolu kalkınma ajansı, Belediyemiz, kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz, Trafik Eğitim alanın düzenlemesi yönünde başladığımız çalışmaya, belediye başkanımız, kamu kurumlarımızın idarecileriyle birlikte katıldık. Buranın ağaçlandırılması, burada istifade edecek vatandaşlarımızın güzel şekilde hizmet vermesi için, gerekli tedbirleri alamaya gayret gösteriyoruz.  Bu proje kapsamında belediyemiz tarafından temin edilen 10 bin ağaç ilçemizin 3 farklı alanlarda toprakla buluşturuyoruz.  Biz sadece buranın düzenlemesi değil,  Aynı zamanda Halil İbrahim ziyarettin mesire alanın ağaçlandırması, Millet bahçesi projesiyle beraber, Kahta İlçemizi daha çok yaşana bilir bir astenosfere kavuşturmayı hedefliyoruz.  İnşallah yürüttüğümüz çalışmalarda bunlarla Muvaffak oluruz.  Uzun vadede Kahta’lılar için, Daha güzel bir Kahta’yı birlikte inşa edeceğiz.” Dedi.

Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI; “ Öncelikle Sayın Kaymamamıza teşekkür ediyorum. İpek yolu kalkınma ajansı, Kaymakamlık ve Belediyemizle ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu projenin 2 ay önceden başlatmış bulunmaktayız. Bu gün fidan dikimiyle başlatıldı. İnşallah çok kısa bir sürede bitirilmesiyle, Kahta halkının hizmetine sunulmuş olacak. Ben umut ediyorum, Bu tür hizmetlerin daha güzel, daha yaygın bir şekilde, yaygınlaşmasını hedefliyoruz.  10 Bin fidan hedeflemiştik inşallah çok kısa bir sürede de bu 10 bin fidanı toprakla buluşturduğumuzda, Kahta’mız yeşil ve yaşana bilir, bir şehir konumunu alacaktır. Tekrar şahsım ve Kurumum adına, Kaymakam beyin katılımına da teşekkür ediyorum.”dedi.

 


     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.