1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Nemrut Malatya Yolu Bağlansın

Kahta Nemrut Malatya Yolu Bağlansın

Dünyanın 8. Harikalarında olan Nemrut Dağı’nı sınırları içerisinde barındıran Kahta, turizm gelirlerinden yeteri kadar yararlanamadığı gibi, Kahta-Nemrut-Malatya bağlantı yolu da bir türlü faaliyete giremiyor..

A+A-
Kahta Nemrut Malatya Yolu Bağlansın

Nissibi Köprüsü’nün faaliyete girmesi ile birlikte Doğu ve Güneydoğu ulaşım bağlantısı olan Kahta’da, Nemrut Dağı yolu ile Malatya bağlantısının devreye girmesi ile birlikte turist akışının daha da fazlalaşmanın yanı sıra, yöre halkının da Malatya ile bağlantısı sağlanmış olacak.  

Ülke genelinde yapılan yol ağları ile ulaşımda yaşanan rahatlama, bir türlü Nemrut-Malatya ulaşımına yansıtılamıyor. Yıllardır Adıyaman merkezinde faaliyet gösteren üç-beş turizm işletmecilerinin yapılmasını istemediği yol, bir türlü faaliyete giremiyor. Nemrut Dağı ile Malatya arasında yapılacak yol 3 km’den ibaret. Bu yolun faaliyete girmesi ile birlikte Kahta-Malatya ve Gerger Malatya yolu kısalmış olacak, hem turizm akışı sağlanılacağı gibi, Doğu ve Güneydoğu bağlantıları sağlanmış olacak.

Bu yolun gereksiz sebeplerden dolayı hayata geçirilmemesine tepki duyan vatandaşlar, “Adıyaman’da üç beş turizmci, makul olmayan sebeplerden dolayı karşı çıkıyor diye bu yolun yapılmaması kabul edilir gibi değil. Nissibi Köprüsü’nün faaliyete girmesi ile birlikte Doğu ve Güneydoğu bağlantı yollarından biri de bu yol olabilir. Böylelikle buralarla ticari ilişkiler gelişeceği gibi, turist akışından da bir yoğunluk yaşanacaktır. Bu yolun basit hesaplara kurban edilmesi kabul edilemez” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.