1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta OSB'de talep çok, yer yok

Kahta OSB'de talep çok, yer yok

Kahta ekonomisine büyük katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgesi'nde yer kalmadığı için işadamları yatırım yapamıyor. Yaklaşık 32 fabrikanın faal olduğu organizede, 30'un üzerinde yatırımcı 2. etabın açılmasını bekliyor..

A+A-
Kahta OSB'de talep çok, yer yok

Son yıllarda yatırımcılara tanınan bazı avantajlar ile birlikte Kahta'da fabrika açmak isteyen işadamları yer bulamıyor. İşsizliğin had safhada olduğu Kahta'da yatırımcı yatırım yapamaz iken, işsizlik rakamları da her geçen gün artıyor.

Sosyol-ekonomik gelişmişlik düzeyine bakılarak uygulanan  il bazlı teşvik sisteminden yararlanmak amacıyla Kahta'ya gelen yatırımcılar, organize sanayi bölgesinde yer bulamadıklarından dolayı yatırımlarını çevre il ve ilçelere kaydırdıkları öğrenildi.  Tekstil, mermer, mobilya, gıda, hasır kilimi, tarımsal makina techizatı gibi alanlarda yatırımların yapıldığı 32 fabrikada yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanıyor.  30'un üzerinde yatırımcı ise, yer tahsisinin yapılmasını bekliyor.

2. Etap bir an önce açılmalı

1. Etap Organize sanayi bölgesinde yer kalmamasından dolayı yatırımcılar bir an önce 2. etabın açılmasını bekliyor.  2. etabın açılması için de yer tahsisi için yaklaşık 15 milyon, enerji ve alt yapı için de yaklaşık 10 milyon Tl'ye ihtiyaç duyulmakta. 2. etabın açılmasını yatırımcılar dört gözle bekliyor. 2. etabın açılması ile birlikte ilçede işsizlik oranı önemli ölçüde azalması bekleniyor.

Haber Merkezi


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.