1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Şehidini Kürtçe Ağıtlarla Son Yolculuğuna Uğurladı

Kahta Şehidini Kürtçe Ağıtlarla Son Yolculuğuna Uğurladı

Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaştan biri Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı Aydın Köse'nin (35) memleketi Kahta İlçesi Salkımbağı Köyünde son yolculuğuna uğurlandı..

A+A-
Kahta Şehidini Kürtçe Ağıtlarla  Son Yolculuğuna Uğurladı

Irak'ın kuzeyi Gara bölgesindeki Pençe Kartal- 2 Harekatı'nda kontrol altına alınan bir mağarada yapılan aramalarda PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 vatandaşın naaşına ulaşılırken şehit olan 13 kişi arasında Kahta nüfusuna kayıtlı Aydın Köse'nin de olduğu belirlendi.

Diplomat kuzeni Osman Köse'de Irak'ta şehit edilmişti

Aydın Köse, 18 Temmuz 2019 yılında Irak'ın Erbil kentinde bir restorana gerçekleştirilen silahlı saldırıda şehit düşen Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse ile amca çocukları olduğu öğrenildi.

Şehidin baba ocağına Türk Bayrağı asıldı

Dün şehit olan Aydın Köse'nin şehadet haberi Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan annesi Medine Köse'ye acı haber verildi.

Akşam saatlerinde şehit Aydın Köse'nin cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde getirildi.

Kürtçe ağıtlar yakıldı

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı kardeşleri ve yakınları tarafından cenaze aracından gözyaşları içinde alınarak baba ocağına götürüldü.

Burada Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan şehidin anne Medine Köse ve akrabaları kürtçe ağıtlar yaktı, gözyaşı döktü. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atıldı.

Salkımbağı köyünde tören düzenlendi

Şehit Köse'nin cenazesi sabah saatlerinde morgtan alınarak ilçeye bağlı Salkımbağı köyüne getirildi.

Salkımbağı köyü camisi önünde düzenlenen törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti milletvekilleri Halil Fırat, Yakup Taş, Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, STK, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,"Bugün Aydın Köse kardeşimizin ebediyete uğurlamak için ona karşı son görevimizi yapmak için buradayız. Allah rahmet eylesin şahadet şerbetini içmiş bu kardeşimize rabbimden rahmet diliyorum. Şahit olan kardeşlerimiz için yüce kitabımız buyuruyor ki; 'onlara sakın ölü demeyin onlar ölü değillerdir' işte böyle bir ödülle ödüllendirilmişlerdir. Bugün burada ebediyete gönderiyor olacağız. Ülkemizin bu konudaki Türkiye'mizin kararlılığı sürecektir. İnşallah topraklarımıza komşu ülkelerimize Türkiye aleyhine bir tek terörist kalmayana kadar inlerine girecek onlara hesabını soracağız. Rabbim tüm şehitlerimize başka bugün burada ebediyete yolcu ettiğimiz kardeşimiz Aydın Köse kardeşimize rabbimden rahmet diliyorum."dedi.

Düzenlenen törenin ardından Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, tarafından kılınan cenaze namazın ardından binlerce kişi Türk Bayrağına sarılı şehit Aydın Köse'nin tabutunu omuzlara alarak tekbirler işliğinde Salkımbağı köyü mezarlığına defnedildi.


     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.