1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da 3 Kişinin ölümüyle Sonuçlanan Husumet Son Buldu

Kahta’da 3 Kişinin ölümüyle Sonuçlanan Husumet Son Buldu

Hasan Kaya (Gerçek) Kahta'da iki aile arasında 21 yıl önce 3 kişinin öldüğü kavga sonrası başlayan husumet, koronavirüs tedbirleri altında düzenlenen barış töreni ile son buldu..

A+A-
Kahta’da 3 Kişinin ölümüyle Sonuçlanan Husumet Son Buldu

Kahta İlçemizde 21 yıldır husumetli olan CAN ailesi (Remi Keko ve Sait Keko) aileleri arasında 21 yıl önce çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada her iki aileden toplam 3 kişi öldü. Her iki aile aralarında husumet başladı.

İlçede kan davalı ve husumetli aileleri bir araya getiren Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI, kurduğu barış komisyonunda Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kahta Kaymakamı Abdil Koç, Jandarma Komutanı, Belediye Encümenleri, Kanaat önderleri ve husumetli her iki ailelerin katıldığı barış gününde bir araya geldiler. Her iki aileyle husumeti sonlandırmaları amacıyla görüşüldü.

İkna çalışmaları sonucunda CAN ailesi (Remi Keko ve Sait Keko, amcaoğulları) aileleri barışmayı kabul etti. Barış için baraj yolunda bir cafede, koronavirüs tedbirleri alınarak tören düzenlendi. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı törende taraflara, Kuran-ı Kerim hediye edilerek barış yemini ettiler. 


    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.