1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Hayvan Barınağı Yapılması İçin İlk Adımlar Atıldı

Kahta’da Hayvan Barınağı Yapılması İçin İlk Adımlar Atıldı

Kahta Belediyesi, ilçede bir ilki gerçekleştirecek sahipsiz ve başıboş gezen köpek barınağı için ilk adımlar atılmaya başlandı..

A+A-
Kahta’da Hayvan Barınağı Yapılması İçin İlk Adımlar Atıldı

Kahta Belediyesi, hayata geçirecek olan hayvan barınağın Kahta çayı havzasında bulunan, belediyenin mülki alanında yapılacağı öğrenildi.

Kahta Belediye Başkanı İ.Yusuf TURANLI, Seçim vaatlerin arasında yer alan, hayvan barınağı vaadi için ilk adımlar atıldı.

Hayvan barınağı, Kahta çayı havzasında bulunan belediyenin mülki alanında 4-5 dönümlük alanda yapılması için, belediye ekiplerince iş makinalarıyla, barınak yapılacak alanı düzetildiği ve gerekli çalışmaların yapıldığı öğrenildi.

Kahta Belediyesi insan ve çevre sağlığını benimseyerek ilçede sahipsiz ve başıboş gezen köpekler için yapılacağı, Hayvan barınağıyla çevre ve hayvan sağlığına önemli bir katkı sağlayacak. Yapılacak barınağın sahipsiz hayvanlar için bir umut olacak.

Alınan bilgilere göre, Hayvan barınağında il etapta yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşılanacak. Belediye tarafından görevlendirilecek veteriner hekimlerle, Hayvan barınağında köpeklerin aşılanması ve küpe takılması da yapılacak. Sokak hayvanlarını kontrol altında tutmak amacıyla hayvanların çevrelerine verebilecekleri zararların önüne geçerek aynı zamanda onlarında yaşam haklarına sahip çıkılacağı öğrenildi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.