1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Yolsuzluğa karşı çıkan uzman doktora tehdit ve dayak

Kahta’da Yolsuzluğa karşı çıkan uzman doktora tehdit ve dayak

Kahta Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji doktoru Op. Dr. Şevket Ergün Güzel, Bu sabah İddiaya Göre Başhekim Abdulkadir Dost’un gönderdiği usulsüz olduğuna inanan Dr. Güzel, raporu imzalamayarak geri gönderdi. Başhekimin sekreteri tarafından tehdit ve darp edildiği İddia edildi. .

A+A-
Kahta’da Yolsuzluğa karşı çıkan uzman doktora tehdit ve dayak

 

İddiaya göre bundan 2 ay önce Kahta devlet hastanesi Başhekimi Dr Abdulkadir Dost,Ortopedi ve Travmatoloji doktoru Dr. Ergun Güzel’e imzalaması için bir rapor gönderdi. Raporun usulsüz olduğunu ve devleti zarara uğrattığını ileri süren Dr. Güzel raporu imzalamadı. Dr. Ergun Güzel Olayı sağlık bakanlığına intikal edildi, başhekim ve diğer şahıslar hakkında soruşturma açıldığı öne sürüldü.

Kahta Devlet Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Şevket Ergun Güzel, hastane bünyesinde açılan bir ihalede firmalar tarafından verilen fahiş fiyatlara tepki göstererek ihaleyi iptal ettirmesinin ardından, Başhekimin sekreteri tarafından darp edildiğini ifade etti.

Kahta Devlet Hastanesi’nde skandal ihaleler ve kullanılmayan ürünlerin ‘kullanılıyor’ olarak gösterilmesine itiraz eden doktor, Başhekimin sekreteri tarafından darp edildiğini ifade etti.

Ameliyatlarda kullanılmayan ürünlerin de kullanılıyor olarak gösterilerek haksız kazanç elde edildiğini savundu.

Başhekim Abdulkadir Dost’un bir hastaya verdiği usulsüz raporu imzalamadığı için de tehdit edildiğini ifade eden Uzman Doktor Güzel, Başhekimle konuşmak istediğinde sekreterinin kendisini dışarı çıkararak darp ettiğini ifade etti.

Saldırının ardından darp raporu alan Dr. Güzel, hastanede çok ciddi yolsuzluklar olduğunu ve ihalelere giren medicalciler tarafından tehdit edildiğini ifade etti. Tehditlerin ardından tayin almak zorunda kaldığını belirti.

Kahta Cumhuriyet Savcılığına giderek, kendisini darp eden Osman Y. Hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.