1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Külfet bize nimet onlara

Külfet bize nimet onlara

Verimli topraklarını Atatürk Barajı sularına gömen Kahta, barajın nimetlerinden yararlanamazken, Şanlıurfa ve Mardin'in toprakları suya doydu..

A+A-
Külfet bize nimet onlara

Kahta'nın verimli toprakları suya hasret. Atatürk Barajı'nın kurulduğu günden beri sulu tarım hayallerini kuran Kahtalı çiftçiler, bir türlü suya kavuşamadılar. Şanlıurfa ve Mardin'in toprakları suya kavuşup üründe çeşitliliği artırırken, Kahta'nın toprakları hala çorak. Kuru tarımın yapıldığı ilçede, çiftçi ürettiği mahsulden para kazanamıyor.

Çok sayıda köyünü ve verimli topraklarını Atatürk Barajı göl havzanına veren Kahta'nın, hala kuru tarım yapması vatandaşın tepkisine neden oluyor. Yıllar önce yapılacağı ifade edilen Koçali Barajı'nda çalışmalar ağır işlerken, Büyükçay Barajı'nın ise akıbeti bile hala belli değil.

Konu hakkında görüş belirten çifçiler, "Dört bir yanımız sularla kaplı. Hükümet her tarafa gölet ve barajlar yaparken, Kahta'da bu manada bir çalışmanın yapılmıyor olması bizleri üzüyor. Atatürk Barajı kurulduğu yıllarda, bizim toprakların da suya kavuşacağını bekliyorduk. Aradan geçen yıllarda bir gelişme olmadı. Koçali Barajı yapımı çok yavaş giderken, esas bizim insanlarımızın geçimini sağlayacak Büyükçay Barajı'ndan eser yok. Projesinin tamamlandığı, yapım ihalesine çıkacağı belirtiliyor ama henüz bir adım atılmadı. Adıyaman il ve ilçelerin sorunlarını en üst düzeyde dile getiren vekillerimizin, özellikle Ahmet Aydın'ın bu konulara daha çok eğilmesini bekliyor ve ümit ediyoruz" şeklinde konuştular.

  Haber Merkezi


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.