1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Mega Proje Start Bekliyor

Mega Proje Start Bekliyor

2018 yılında yapımına başlanan, kamulaştırma çalışmaları nedeniyle durdurulan Kahta Sahil Yolu Projesi bir türlü start alamıyor..

A+A-
Mega Proje Start Bekliyor

Kahta'nın mega projelerinden biri olan Kahta Sahil Yolu projesi, hızlı başladı ama kısa sürede çalışmalara ara verildi. Kasım 2018 yılında çalışmalarına başlanan ve bir yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen proje, kamulaştırma sorununa takıldı. Kamulaştırma çalışmalarının yavaş gitmesi, mega projenin de aksamasına neden oluyor.

Kahta'nın en büyük dinlenme ve yürüyüş alanı olarak hedeflenen Sahil Yolu Projesi faaliyete girmesi ile birlikte Kahta, deniz kıyısı olan bir kent görünümüne kavuşacak. Sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerle bir turizm kenti olan Kahta'nın bu proje ile birlikte, turistleri kent merkezinde tutup, farklı aktivitelere de yönetme şansını da yakalayacaktır. Öte yanda vatandaşların da rahat gezip dinlenebileceği, sosyal aktiviteleri yapabileceği bir mekan olarak hazırlanan projenin bir an önce bitirilmesi bekleniyor.

Mega Projede; ışıklandırma, yürüyüş ve bisiklet yolları, ağaçlandırma, oturma ve spor aletleri  yanı sıra, kafeteryalar ve sosyal faaliyetlerin yapılabileceği alanlar yer alıyor. Diğer taraftan, projenin faaliyete girmesi ile birlikte, son yıllarda şehrin değişen demografik yapısının tekrar iyileşmesine de yardımcı olacağı tahmin ediliyor. Bilindiği gibi şehir merkezinin yapılanması sürekli batı yönüne doğru kayması ile birlikte, eski yerleşim alanı cazibesini kaybederken, batı yönünde yapılan yanlış imar uygulamaları nedeniyle şehrin demografik yapısı da buzuldu. Arsa fiyatlarının fahiş fiyatlara satıldığı batı bölgesinde, mega projenin faaliyete girmesi ile birlikte doğu kesimin de cazip hale gelmesi bekleniyor.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.