1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Milletvekili Tutdere: Tarım Bakanlığı’na Tütün Düzenlemesini Hatırlattı

Milletvekili Tutdere: Tarım Bakanlığı’na Tütün Düzenlemesini Hatırlattı

CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyamanlı çiftçi ve tütüncülerin yaşadıkları sorunları gündeme taşıdı. Bakanlığa görevini yapması için çağrıda bulundu..

A+A-
Milletvekili Tutdere: Tarım Bakanlığı’na Tütün Düzenlemesini Hatırlattı

Tütün yasasının Bakanlığın konuyla ilgili gerekli hazırlığı tamamlaması için yürürlüğe girişinin 1 yıl ertelenmesinden sonra herhangi bir adım atmadığını açıklayan Tutdere, şunları kaydetti:

"Sarmalık tütün üreticileri hasatlarını yaptılar, ancak bu yıl elde ettikleri ürünlerini satıp satamayacakları konusunda ciddi bir belirsizlik var. Sarmalık tütüne ceza getiren yasanın yürürlüğe giriş tarihi 2 Temmuz 2020’ye kadar ertelendi ancak bugüne kadar Bakanlık tarafından ciddi bir adım atılmadı. Kooperatifler eliyle sarmalık tütünün piyasaya arzı, satılması ve ticareti engelinin kaldırılması yolunda gerekli yasal düzenlemeler yapılmadı. Ben bu konuda özellikle Tarım Bakanına çağrıda bulunuyorum."

-"2020'DEN ÖNCE VERGİ KONUSUNDA DA YASAL DÜZENLEME YAPILMALI"

2 Temmuz 2020 tarihin yaklaşmadan sarmalık tütünün piyasaya arzı ve piyasada satılması için gerekli yasal çalışmaların önce yapılması için uyarılarda bulunan Tutdere, vergi konusunda da yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini Tarım Bakanlığı'na hatırlatarak; "Sarmalık tütüne konacak verginin makul seviyelere indirilmesi konusunda bir yasal çalışma yapılmazsa, yerli tütün üreticilerinin büyük sigara tüccarları karşısında yaşama şansı yoktur. Hükümeti ve meclisi bu konu üzerinde çalışmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

-"PAMUK DESTEK PRİMLERİ DE ÜRETİCİYİ TATMİN EDECEK ŞEKİLDE AÇIKLANMALI"

Açıklamasında pamuk üreticilerinin yaşadıklarına da değinen Tutdere, pamuk destek primlerinin henüz açıklanmadığını ve çiftçilerin bu yılki beklentilerinin 1-1 buçuk TL arasında olduğunu söyledi.

Milletvekili Tutdere, "Üretici ürettiğini zaten satamazken geçen yıl kilosu 4 TL’den satılan pamuk bu yıl 2-2 buçuk liraya alıcı buluyor. Maalesef çiftçi ürettiğini hak ettiği şekilde satamadığı için mağdur, hiç olmazsa bu mağduriyetlerin giderilmesi için desteğin açıklanması gerekiyor." dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.