1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Adıyaman’da 9 kişilik Temizlik Görevlisi alımına 5.217 kişi başvurdu

Adıyaman’da 9 kişilik Temizlik Görevlisi alımına 5.217 kişi başvurdu

Konuyla ilgili açıklama yapan Chp Adıyaman Milletvekili Abdurrahman TUTDERE: Adıyaman'da 9 kişilik temizlik görevlisi alımına rekor başvuru olduğunu söyledi..

A+A-
Adıyaman’da 9 kişilik Temizlik Görevlisi alımına 5.217 kişi başvurdu

Adalet Bakanlığı’nın Türkiye İş Kurumu üzerinden Adıyaman’da açtığı 9 kişilik temizlik görevlisi kadrosuna dört günde 5.217 başvuru yapıldığını belirten TBMM Katip Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “Listeye baktığımızda başvurucuların 156’sı lisans, 987’si ön lisans olmak üzere 1.143 kişinin üniversite mezunu olduğunu görmekteyiz. Bu tablo başta üniversite mezunları olmak üzere yurttaşlarımızın genel olarak işsizlikten kırıldığını açıkça ortaya koymaktadır.” dedi.

 Binin Üzerinde Başvurucu Üniversite Mezunu

 Başvurucular arasında binin üzerinde üniversite mezunu da olduğunu belirten TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman TUTDERE “ İktidar olarak gündemi ne kadar değiştirmeye çalışırsanız çalışın Türkiye'de ve Adıyaman'da milletimizin tek gündemi işsizlik ve yoksulluk. Bin bir umutla temizlik görevlisi kadrosuna başvuranlar arasında binlerce üniversite mezunu gencimiz ile ilk ve ortaöğretim mezunu gençlerimiz bulunmaktadır. İşte, AK PARTİ'nin on sekiz yılda Adıyaman'ı ve Türkiye'yi getirdiği tablo bu. İşsizlik sayısının rekor seviyede olduğu bu günlerde 9 kişilik temizlik görevlisi alımı ilanına 5.217 kişinin başvurması Adıyaman’da işsizlik tablosunun ne kadar içler acısı bir halde olduğunu gözler önüne sermektedir.”dedi.

 Babalar Eve Çocukları Uyuduktan Sonra Gidiyor

 Adıyaman’da ki işsizlik tablosuna dikkat çeken Tutdere, “Şubat 2020 tarihi itibarıyla 17.807 erkek, 16.883 kadın olmak üzere Adıyaman’da İş-Kur’a kayıtlı toplam işsiz sayısı 34.690 kişidir. Kayıtlı olmayan işsizler, pandemi sürecinde iş yerini kapatmak zorunda olanlar ve işsiz kalanlar bu sayının dışındadır. Bu yurttaşlarımızda hesaba katıldığında Adıyaman işsizlikten kırılıyor diyebiliriz. Ayrıca 2020 Ocak-Aralık döneminde Adıyaman’da İşsizlik Ödeneğine başvuran kişi sayısı 5.669 iken İşsizlik Ödeneği Hak Eden kişi sayısı 1.646 olmuştur. İşsiz kalan 4.023 kişi işsizlik ödeneği (maaşı) alamamıştır. İşsiz kalan, herhangi bir gelir elde edemeyen vatandaş ne yapacak? Evine nasıl ekmek götürecek? Babalar eve çocukları uyuduktan sonra gidiyor. Bu ayıp bu iktidara yeter. Bu ayıba son vermek de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim boynumuzun borcudur.” İfadelerini kullandı.   

 TÜİK’in Verileri Pembe Dizi Gibi

 TÜİK’in açıkladığı verileri eleştiren Tutdere, “TÜİK bugün, Türkiye genelinde işsizlik oranının 0,4 puan azalarak 12,2 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. Yani diyor ki işsizlik azaldı. TÜİK’in verilerine göre ülkemizde azalmış haliyle işsiz sayısı 3 Milyon 861 bin kişi. Kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izin ödeneği alanlar da iş aramadıkları için işsiz sayılmıyor. Bunun yanı sıra ülkemizde geniş tanımlı işsiz sayısı 10 Milyonun üzerinde. TÜİK’in verileri pembe dizi gibi. TÜİK bültenlerine, “Yayınlanan veriler tamamen hayal ürünü olup, gerçeği yansıtmamaktadır.” şeklinde şerh düşmek lazım. Nitekim sadece Adıyaman’da 9 kişilik Temizlik Görevlisi alımına 5.217 kişi başvurmuştur. Yine Türkiye’de ilk ve tek olarak trajikomik bir şekilde Adıyaman’da ‘İşsizler Derneği’ var. Ülkenin gerçekleri bu şekildeyken verilerle toz pembe bir ülke imajı çizen, vatandaşların içler acısı halini görmezden gelenler ancak bu şekilde açıklanabilir. Toz pembe rakamlar açıklasın diye TÜİK’in başına atanan kişilerin sayısıyla Türkiye’de ki işsizlik sayısı çok yakında yarışacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.