1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Av sezonu sona erdi

Av sezonu sona erdi

Merkez Av Komisyonu Kararı tarafından yapılan açıklamada, 2020-2021 Av Dönemi'nin 7 Mart itibariyle kapandığı bildirildi..

A+A-
Av sezonu sona erdi

Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladı. Avın açılacağı Ağustos ayına kadar avcılık faaliyetleri yasaklandı.

Merkez Av Komisyonu Kararı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2020-2021 av sezonu, Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca, 7 Mart tarihi itibariyle ülke genelinde kapanacaktır. Avın kapanış tarihi itibariyle av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladığından, avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaktır. Özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplamaması konusunda tüm vatandaşların duyarlı davranmaları büyük önem arz etmektedir. Doğa, içinde yaşayan canlılarla güzeldir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.