1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Başkan İşeri, “Kahta Spor Kompleksi Ortada Kaldı”

Başkan İşeri, “Kahta Spor Kompleksi Ortada Kaldı”

Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa İşeri, 2016 da başlayıp 2018 de bitmesi gereken Kahta Spor Kompleksi ile ilgili açıklamalarda bulundu..

A+A-
Başkan İşeri, “Kahta Spor Kompleksi Ortada Kaldı”

İlçeye büyük değer katacak vizyon projelerin durmasının Kahta için büyük bir kayıp olduğunu belirten Cemiyet Başkanı Mustafa İşeri, temeli 2016 yılında atılan ve 2018 de bitmesi planlanan Kahta Spor Kompleksi binasının inşaatının ortada kaldığını söyledi.

“İNŞAATIN DURMASI BÜYÜK BİR TAHİLSİZLİK”

Spor Kompleksinin inşaat halinde kalmasının büyük bir talihsizlik olduğuna dikkat çeken Başkan İşeri, “İlçemize büyük değer katacak vizyon projelerin durması Kahta için gerçekten büyük bir kayıptır. Temeli 31 Mayıs 2016 yılında atılan ve 2018 de bitmesi planlanan Spor Kompleksi binasının inşaatı ortada kaldı.  2 yılda bitmesi planlanan projenin 5 yılda bitmemesi ve hala inşaat halinde kalması büyük bir talihsizlik. Uzun süredir çalışmaların yapılmadığı Spor Kompleksinin inşaatının ne zaman biteceği de hala belli olmaması kafalarda soru işareti olarak kalıyor.

“KOMUOYUNUN BİLGİLİNDİRİLMEMESİ AYRI BİR SORUN”

Yetkililerin, inşaatın tekrar ne zaman başlayıp biteceği ve hangi tarihte faaliyete geçeceği konusunda kamuoyunu bilgilendirmemeleri ayrı bir sorundur. Oysa inşaatı devam eden spor kompleksi tamamlandığında vatandaşlarımız modern koşullarda spor yapma imkanına kavuşacak.

2016 yılının Mayıs ayında, 26 dönümlük alan üzerinde temel atma töreni yapılan Kahta Spor Kompleksi, 2018 yılına kadar tamamlanarak hizmete açılacağının müjdesi verilmişti ve halkta da büyük bir heyecan oluşmuştu. 24 milyon liraya mal olacak Kahta’nın vizyon projesi tamamlandığında gençler ve çocuklar başta yüzme olmak üzere modern koşullarda spor yapma imkanına kavuşacak. İçinde, barajlardaki boğulmaların öne geçeceği tahmin edilen 500 kişilik yarı olimpik havuzlarlar, 2 bin kişilik salon, güreş, karate, masa tenisi, bilardo, Jimnastik gibi birçok salon var.

İlçemizin vizyon projelerinden biri olacak diye peş peşe açıklamalar yapılan 26 dönümlük alan üzerinde kurulan Spor Kompleksinin faaliyete geçmesi ile aynı zamanda da gençlik merkezi olarak da hizmet verecekti. Gençlerimizi madde bağımlılığı ve diğer tüm zararlı alışkanlıklardan korunması da amaçlanıyordu.

“ORTAK BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI”

Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Ak Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni’nin büyük katkı ve emekleri olduğu kesindir. Ama nasıl ki projelerin oluşumunda hanelerine artı olarak yazılıyorsa proje ve yatırımların takibinin yapılmaması durumunda da kendi hanelerine birer eksi olarak kalacağı da aşikardır. Projelerin aksayan yönleriyle ilgili taraflarla değerlendirilip ortak bir çözüme kavuşturulmalıdır.

“İNŞAAT HALİNDE BIRAKILMAYACAK KADAR DEĞERLİ BİR YATIRIM”

Gençlerimiz için büyük bir fırsat olan bu yatırım inşaat halinde bırakılmayacak kadar değerlidir. Yetkililerin bir an önce konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.