1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta'da Bir Tekstil Atölyesinde Çalışan İşçiler İsyan Etti

Kahta'da Bir Tekstil Atölyesinde Çalışan İşçiler İsyan Etti

Kahta Organize sanayi bölgesinde, bir tekstil atölyesinde çalışan 40 işçi, İş veren tarafından zor şartlar altında bırakılarak ve kötü muameleyle işlerinden çıkarılmak istendiği iddia edildi..

A+A-
Kahta'da Bir Tekstil Atölyesinde Çalışan İşçiler İsyan Etti

Kahta Organize sanayi bölgesinde Bir tekstil atölyesinde 40 işçinin çalıştığı atölyede, iş veren tarafından zor şartlar koşularak ve köle muamelesi gördüklerini iddia ettiler.

Grup adına konuşan Hüseyin Özen; " İşyerimiz 3 vardiyeli çalışan bir sistem, çalışmalarımız 8 Saat olarak çalışıyorduk, Patronumuz iki gün önce hepimizi topladı. “Bundan sonra 12 saat çalışacaksınız, mesai farkını ödemeyeceğim, gitmek isteyen olursa, kapı orada” dedi.  Bizde bu uygulamayı kabul etmedik.

Biz çalıştığımız tekstil atölyesinde çok fedakarlık yaptık. Yıllık izinler, Resmi ve Bayram günlerinde bile çalıştığımız oluyordu. 8 Saat çalışmamızda bile, bir dakika boş durmuyorduk. İş veren tarafından hakaretlere bile maruz kalıyorduk. Ancak çoluk çocuğumuzun rızkı için, 2-3 ay sigortasız çalıştığı arkadaşlarımız bile vardı. Yinede hep sabır ediyorduk.  

“8 Saat Çalışma yerine, 12 Saat çalışın” diyen işverenin isteklerini kabul etmediğimiz gibi, bize “kapı orada, gitmek isteyen gitsin” dedi. Bizlere zorla dayatılan bu yöntemin, işten kovma yöntemi olduğunu fark ettik. Biz tüm arkadaşlarımızla işten ayrıldık.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.