1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Depremzedelerin ikametgah çilesi

Kahta’da Depremzedelerin ikametgah çilesi

2. Depremide Nüfus Dairesi ve Belediye Vurmasın .

A+A-
Kahta’da Depremzedelerin ikametgah çilesi

Depremin yerle bir ettiği bölgelerde, şimdi de ikametgah adreslerinden yaşanan yanlış kayıtlar depremzedeleri vuruyor.  

Kahta’da İkametgah adresleri yanlış kayda geçirilen depremzedeler, hiçbir muhatap bulamadıklarından dolayı hak kayıplarını yaşama telaşına düştüler.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ve 7.6 deprem felaketini yaşayan bölge halkı, kaybettikleri canlarının yanı sıra, şimdi de maddi kayıpları yaşaması ile karşı karşıya.

Deprem sonucunda devletin verdiği haklardan yararlanmak isteyen depremzedeler, bu sefer de ikametgah adreslerinde yapılan yanlışlardan dolayı hak kaybını yaşıyorlar. Bir yandan yaşamaya tutunma çabası, bir yandan ikametgah adreslerinden yapılan yanlışları düzeltmek için çırpınan depremzedeler, hiçbir muhatap bulamıyor.

Nüfus dairesine giden vatandaşlar belediyeye, belediye, yönlendiriyor. ik kurum da hiçbir çözüm üretemiyor.

Konu hakkında mağduriyetini dile getiren depremzedeler, “Devlet yetkililerinin yaptıkları yanlışlarının cezasını şimdi biz halk olarak çekiyoruz.

Bilerek veya bilmeyerek yapılan yanlışlar, bizim hak kaybı yaşamamıza neden oluyor. Devletin verdiği desteklerden yararlanamadığımız gibi, yapılacak deprem konutlarından da hak kaybını yaşayacağız.

Kahta’da İkametgah adreslerinde yapılan yanlışları düzetmeye kalktığınızda, nüfus idaresi ve belediye hiçbir çözüm üretmiyor. Nüfus idaresine gidiyorsunuz,’Yeriniz dolu görünüyor, su abonesini getirin” diyor. Belediyeye gidiyorsunuz, ‘Talebinizi yerine getiremiyoruz, kira sözleşmesini getirin’ diyor. AFAD’a gidiyorsunuz ‘Yapacağımız bir şey yok’ diyor.

Kahta Kaymakamlığa yapılan yanlışlığın düzeltilmesi için dilekçe veriyorsunuz ‘Kabul etmem’ diyor.

Avukata sorduğunuzda, dava açmamız lazım ancak 6 Nisan’a kadar dava açamıyoruz’ diyorlar.

Sesimizi duyurabileceğimiz bir makam yok mu?

Bizim talebimiz; zaman aşımı yaşanmadan bir an önce nüfus dairesinin, belediyenin veya ilgili kurumun gelip yerinde inceleme yapması ve yanlışların düzeltilmesidir.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.