1. YAZARLAR

  2. CELAL TOPKAN
  3. Türkiye Cumhuriyeti ve Halk Yoksullaştı ve Geriledi
Celal TOPKAN

Celal TOPKAN

Türkiye Cumhuriyeti ve Halk Yoksullaştı ve Geriledi

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti ve Halk Yoksullaştı ve Geriledi

Devlet:

Bilgi, ilke ve kuralara dayalı, katılımcı ve çoÄŸulcu bir anlayışla, alanlarında uzman olan kadrolarla, yurttaÅŸlar arasında ayırım yapılmadan, halka ve ülkeye hizmet etmek, ülkeyi geliÅŸtirmek, kalkındırmak, zenginleÅŸtirmek, halkın sorunlarını çözmek, ülkeyi ve halkı geliÅŸtirmek, kalkındırmak, zenginleÅŸtirmek, ülkeyi ve toplumu barış ve huzura kavuÅŸturmak için yönetilen bir yapılanma ve iÅŸleyiÅŸtir. 

Yöneticiler:

Devleti, alanlarında uzman olan kadrolarla, katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla, yurttaşlar arasında ayırım yapmadan, ülkenin ve halkın sorunlarına çözüm üretmek için çalışan kişilerdir.

Devlet ilke ve kurallarına göre örgütlenir ve yönetilirse, kalkınmakta geliÅŸmekte, zenginleÅŸmekte, halkın aÅŸ ve iÅŸ sorunu çözülmekte, barış ve huzura kavuÅŸmaktadır. 

 

Atatürk Yönetiminde Halk Fırkası (CHP) tarafından 29 Ekim 1923 tarihinde, 20. Yüzyılın en büyük yenilik, deÄŸiÅŸim ve dönüşüm projesi olan, dünyada örnek alınan ve örnek gösterilen halk egemenliÄŸine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. ÇaÄŸdaÅŸ kurumlarla inÅŸa edildi. Devrimleri yapıldı. Yapılan devrimlerle insanı merkez alan, insana önem ve deÄŸer veren, insanı yücelmeyi amaçlayan toplumsal ekonomik, siyasal ve kültürel deÄŸiÅŸim ve dönüşümler yaÅŸama geçirildi.

 

AKP Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yönetiminde:

Tarikatlar, Kuran’da yer almayan, Allah’ı ve dini kullanarak çıkar ve güç saÄŸlayan, üyeleri bağımlılık kültürü ve öğretilmiÅŸ ezberlerle hareket eden kuran dışı üretilmiÅŸ yapılardır.

Recep Tayyip ErdoÄŸan, tarikat üyesi ve tarikat kültürü ile ve Necmettin Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ni din kurallarına göre yeniden yapılandıracağını söyleyerek siyaset yapan “Milli Görüş öğretisi” yetiÅŸmiÅŸ olan,

Türkiye Cumhuriyeti’nin halk egemenliÄŸine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti kuruluÅŸ felsefesine karşı olan bir kiÅŸiydi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara gelen, 23 yıldır iktidarda olan AKP Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti’nin halk egemenliÄŸine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti kuruluÅŸ felsefesi, deÄŸerleri ve yönetim anlayışı deÄŸiÅŸtirildi. Tek kiÅŸinin aldığı kararlarla, yönetilen “Partili CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemine” geçildi.

AKP Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Partili CumhurbaÅŸkanı seçildi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye Cumhuriyeti’ni tek başına aldığı kararlarla, tarikatlarla ve bağımlılık kültürü ve öğretilmiÅŸ ezberlerle hareket eden tarikat mensupları ile birlikte, yurttaÅŸları benden olanlar benden olmayan diye ayırım yaparak ve ayrıştırarak ve ayırım yaparak, yönetmeye baÅŸladı.

ErdoÄŸan’ın yönetiminde Türkiye Cumhuriyeti, KuruluÅŸ felsefesinde koparıldı. Bilgi, ilke ve kurallara dayalı yönetilen bir devlet olmaktan çıktı. Tarikatların egemen olduÄŸu, bağımlılık kültürü ve öğretilmiÅŸ ezberlerle hareket eden bir devlet oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’ni tek başına aldığı kararlarla yöneten Partili CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan yönetiminde, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın kendisi, yakınları, AKP’de siyaset yapan kiÅŸiler, tarikat ÅŸeyhleri ve mensupları zenginleÅŸirken, üzerine oturduÄŸu coÄŸrafyasının kendisine sunduÄŸu, jeopolitik ve jeostratejik fırsatlara, tarihi ve kültürel zenginliklere, yeraltı ve yer üstü varlıklarına, genç ve dinamik insan gücü potansiyeline raÄŸmen Türkiye Cumhuriyeti ve halk yoksullaÅŸtı ve geriledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Sorunlarının Çözülmesi GeliÅŸmesi ve Kalkınması İçin:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluÅŸ ilkeleri doÄŸrultusunda yeniden yapılandırılması, geliÅŸmesi, kalkınması, zenginleÅŸmesi, halkın aÅŸ ve iÅŸ sorunun çözülmesi, gençlere iyi gelecek hazırlanması, toplumsal ekonomik, siyasal ve kültürel barış ve huzura kavuÅŸması için:

Atatürk Yönetiminde, 20. Yüzyılın en büyük yenilik, deÄŸiÅŸim ve dönüşüm projesi olan, dünyada örnek alına ve örnek gösterilen halk egemenliÄŸine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, çaÄŸdaÅŸ kurumlarla inÅŸa eden, devrimleri yapan, yapılan devrimlerle insanı merkez alan, insana önem ve deÄŸer veren, insanı yücelmeyi hedefleyen toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel deÄŸiÅŸim ve dönüşümleri yaÅŸama geçiren Cumhuriyet Halk Partisi’nin, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçimlerde iktidara gelmesi gerekiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olursa, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluÅŸ felsefesi doÄŸrultusunda yeniden yapılandırır, sorunlarını çözer, Cumhuriyetin ve halkın geliÅŸmesini, kalkınmasını, zenginleÅŸmesini saÄŸlar.

Bu yazı toplam 52952 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları