1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Deprem tehlikesi var, 2 ili uyardı

Deprem tehlikesi var, 2 ili uyardı

Diyarbakır'da dün gece saatlerinde meydana gelen depremin ardından Twitter'da paylaşımda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, iki farklı şehri işaret ederek uyarılarda bulundu. Görür "Bu kuşak son depremlerde Arap Levhasının kuzeye doğru hareketiyle sıkışıyor..

A+A-
Deprem tehlikesi var, 2 ili uyardı

Benzer sıkışmalar Siirt ve Hakkari bölgelerinde de görülebilir" dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ( AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi olan 4,2 büyüklüğündeki sarsıntı kaydedildi. Depremin, 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür, benzer depremler için iki kentte daha dikkat çekip uyardı.
NACİ GÖRÜR’DEN ‘BENZER SIKIŞMALAR GÖRÜLEBİLİR’ UYARISI
Yer bilimci ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elmadere-Çüngüş/Diyarbakır’da 4,2 deprem. Deprem Bitlis-Zagros bindirme kuşağı üzerinde. Bu kuşak son depremlerde Arap Levhasının kuzeye doğru hareketiyle sıkışıyor. Benzer sıkışmalar Siirt ve Hakkari bölgelerinde de görülebilir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.