1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Sosyal medyaya kıskaç: Provokatif paylaşımlara soruşturma

Sosyal medyaya kıskaç: Provokatif paylaşımlara soruşturma

Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin sosyal medyada yapılan manipülatif ve provokatif paylaşımların ardından harekete geçti..

A+A-
Sosyal medyaya kıskaç: Provokatif paylaşımlara soruşturma

Resen Soruşturma Başlatıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya platformlarında gerçeği yansıtmayan ve toplumu yanıltmaya yönelik paylaşımların artması üzerine resen soruşturma başlattı.
Provokatif ve Yanıltıcı İçerikler İnceleniyor
Başsavcılığın yaptığı açıklamada, yerel seçimlere dair sosyal medya üzerinden yapılan yanıltıcı, manipülatif ve provokatif içeriklerin incelendiği belirtildi.
Kamu Düzenine Karşı Yapılan Paylaşımların İncelenmesi
Kamu düzenini ve barışını bozmaya yönelik paylaşımların tespiti amacıyla soruşturmanın geniş kapsamlı bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.
Suç Unsuru Taşıyan Hesaplar Hedefte
Başsavcılık, halkın bir kesimini diğerine karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden, kamuoyunu yanıltıcı ve gerçeğe aykırı bilgileri yayarak suç işlediği tespit edilen sosyal medya hesaplarına yönelik hukuki işlemlerin başlatılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.