1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Adıyaman Yolcu Otobüsü Kontrolden çıktı; 8 Yaralı

Adıyaman Yolcu Otobüsü Kontrolden çıktı; 8 Yaralı

Kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: Yaralılar var!.

A+A-
Adıyaman Yolcu Otobüsü Kontrolden çıktı; 8 Yaralı

Aksaray - Adana Karayolununda kontrolden çıkan bir yolcu otobüsü önce tırla çarpıştı, ardından bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada 21 yolcunun bulunduğu otobüste şoför ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı.
Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan Diyarbakır'a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi
Olay yerinde 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 3 yaralı ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Hafif yaralanan 5 yolcuya ise olay yerinde ilk müdahale yapıldı.
Hastanede tedavi amaçlı alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, araç ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı.
Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.