1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. AFAD Deprem Bağış Şartı ile Uzlaştılar.

AFAD Deprem Bağış Şartı ile Uzlaştılar.

Adalet Bakanlığı ceza adalet sisteminde alternatif çözümlerden biri olan ve faiil ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırma kapsamında Adıyaman da mağdur olayın failini AFAD a bağış yapma karşılığında uzlaştılar..

A+A-
AFAD Deprem Bağış Şartı ile Uzlaştılar.

Adıyaman Besni Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından müşteki H.Ömer T. tarafından tehdit iddiasıyla şüpheli E.A hakkında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma dosyası Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak görev yapan uzlaştırmacı ve aynı zamanda Adıyaman Adliyesinde görev yapan Yazı İşleri Müdürü Abidin GÜLER tarafından taraflarla yapılan uzun görüşmelerde müşteki H.Ömer T.’nin şüpheli E,A tarafından AFAD bağış yapması halinde uzlaşmak istediğini beyan etmesi üzerine şüpheli E. A bu teklifi memnuniyetle kabul etmiştir. Şüpheli E,A AFAD a 10,000 TL bağış yapması üzerine taraflar uzlaştılar.

Uzlaştırmacı, Yazı İşleri Müdürü Abidin GÜLER, ülkemizde en önemli onarıcı adalet uygulaması uzlaştırmadır. Uzlaşma sağlanması halinde devlet taraflardan herhangi bir uzlaştırma ücreti talep etmez. Afad deprem bağış adı altında tarafların uzlaşması Topluma örnek bir davranış ile tarafların uzlaşması toplumsal bilinç oluşmasına katkıda bulunur inşallah. Ayrıca AFAD gibi toplum yararına çalışan bir devlet kurumuna bağış yapılması her iki tarafı da memnun etmiştir. Böyle bir olaya vesile olduğumuz için bende her iki tarafa teşekkür ediyorum.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.