1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Depremden Kurtuldular, Tehlikeden kurtulamadılar

Depremden Kurtuldular, Tehlikeden kurtulamadılar

Kahta ilçesine bağlı, Eski Kahta köyü yamaçlarında dev bir kaya depremde ikiye bölündü. Bazı kaya parçaları evlerin üzerine düştü, köy sakinleri ise bölgeyi terk edip çadırlarda yaşamaya başladı..

A+A-
Depremden Kurtuldular, Tehlikeden kurtulamadılar

Kahta ilçesine bağlı Tarihi Eski Kahta (kocahisar) köyünde dev bir kaya depremde ikiye bölünerek köy halkı tedirgin etmeye başladı.

Köy halkından Aziz Özkazanç; “Devlet herhangi bir koordinasyon kurmadığını. Herhangi bir kepçe, dozer daha gelmediği, Acilen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

ÖZKAZANÇ; İş Başa Düştü 250 Bin Tl toplanarak sorunu gidermeye çalışıyoruz.
Kışın gelmesiyle birlikte gittikçe tehlikeli bir hal alan kayanın kaldırılması için yaptıkları bütün müracaatlar sonuç vermeyince; Altı hane birleşerek, hane başı 45 bin tl toplanarak toplam 250 Bin tl ile bir iş makinesi kiraladık. Acili yet olan kayanın bir kısmını kırdık. Ancak kayanın çok büyük olması sebebiyle yetkililerden kayanın tamamen kaldırılması için yardım bekliyoruz.”dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.