1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta Ziraat Odasında TARSİM Konulu Toplantı Yapıldı

Kahta Ziraat Odasında TARSİM Konulu Toplantı Yapıldı

Kahta ziraat odası çok amaçlı eğitim salonunda devlet destekli tarım sigortaları 2020 yılı yenilikleri ve işleyişi hakkında, Kahta üreticileri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi..

A+A-
Kahta Ziraat Odasında TARSİM Konulu Toplantı Yapıldı

Toplantıya Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürü Adil ALAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa TERZİ,  Kahta Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fahri CAN ve personelleri, Kahta Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Fatin Rüştü Zorlu TURANLI, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdal DOĞAN, TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Personeli Kıdemli Uzman Muharrem ÜNAL, Kahta Ziraat Bankası Müdürü Ahmet KILINÇ, Kahta Badem Birliği Başkanı M. Sena YILDIRIM ve değerli çiftçilerimiz katılım sağladılar.

Açılış konuşmasını Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü TURANLI yaptı. Turanlı; bölge çiftçimiz için önem arz eden TARSİM siz değerli çiftçilerimizin bu konuda gereken bilgiyi alıp ona göre poliçenizi yaptırmanızı istiyoruz. dedi.

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürü Adil ALAN,  katılımcılara Adıyaman ili genelinde TARSİM yapan çiftçi sayısı toplam tutar ve çiftçiye ödenen TARSİM Sigorta tazminatları hakkında bilgi verdi.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü Kıdemli Uzman Muharrem ÜNAL, söz alarak üreticilerimize poliçe oluşturması süresince dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda üreticilerin sormuş olduğu sorular yetkililer tarafından cevaplandı.

Turanlı,  toplantı sonunda katılımcılara teşekkür etti. Doğal afetler beklenmedik bir an olur. Bu düşünce doğrultusunda çiftçilerimizin emekleri doğal afet karşısında boşa gitmemesi için önlem alacağı tek işlem TARSİM yapmalarıdır. Çiftçilerimizin tarım konusunda ihtiyaç duyduğu konular hakkında bilgilendirme toplantıların devam edilecektir. Üreticilerimize bereketli bir yıl diliyoruz.”diye konuştu


  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.