1. HABERLER

  2. SAÄžLIK
  3. Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne kavuşuyor

Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne kavuşuyor

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından Adıyaman’da yaraların sarılması adına çalışmalar aralıksız devam ederken, Kahta İlçe Sağlık Müdürlüğü binası Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine dönüştürülüyor..

A+A-
Kahta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne kavuşuyor

6 Åžubat’ta yaÅŸanan deprem felaketinin ardından Adıyaman’da yaraların sarılması adına çalışmalar aralıksız devam ederken, Kâhta Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü binası Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı Merkezine dönüştürülüyor.
Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü olarak bir süredir kullanılan binanın Ağız ve DiÅŸ SaÄŸlığı merkezi olarak kullanılması için gerekli iznin SaÄŸlık Bakanlığı tarafından alındığını belirten Adıyaman Ä°l SaÄŸlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz, “6 Åžubat depreminden sonra Kahta ilçesinin nüfusu artmıştır. Nüfus artışı ile birlikte Kahta Devlet Hastanesinde vatandaÅŸlarımıza sunulan ağız ve diÅŸ saÄŸlığı hizmetlerinde kullanılan ünit sayısının ve genel poliklinik oda sayısının arttırılması ihtiyacı hasıl olmuÅŸtur. Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde Kâhta Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü binasının ağız ve diÅŸ saÄŸlığı merkezine dönüştürülmesi planlanmıştır. Ä°limizin Sayın Milletvekili Doç. Dr. Ä°shak Åžan’ın destekleri ile Kâhta Ä°lçe SaÄŸlık Müdürlüğü binasının ağız ve diÅŸ saÄŸlığı merkezine dönüştürülmesi talebimiz Bakanlığımızca onaylanmış olup, binada dönüşüm çalışmalarına baÅŸlanmıştır. Tadilat çalışmaları tamamlandığında Kâhta ilçemizde 17 üniteli modern, tam donanımlı diÅŸ polikliniklerinde ağız ve diÅŸ saÄŸlığı hizmetleri verilecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.