1. HABERLER

  2. DÃœNYA
  3. İsrail, İran'a füze saldırısı başlattı

İsrail, İran'a füze saldırısı başlattı

İsrail, İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi. İsrail'in İHA'lar ile İran'a saldırdığı bildirildi..

A+A-
İsrail, İran'a füze saldırısı başlattı

Ä°ran basını ülkeye yönelik herhangi bir füze saldırısının gerçekleÅŸmediÄŸini Ä°sfahan’da duyulan patlama seslerinin ise gerçekleÅŸen küçük çaplı Ä°HA saldırısına yönelik hava savunma sisteminin karşılık vermesinden kaynaklandığını belirtti. 

Ä°ran: “Ä°srail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı”

Ä°ran ordusu komutanlarından SiyaveÅŸ Mihendust, “Söz konusu patlama sesi Ä°sfahan’daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateÅŸ sonucu gerçekleÅŸti ve saldırı hiçbir hasara yol açmadı” dedi.
Ä°ran’ın Ä°sfahan eyaletinin kuzeydoÄŸusunda yerel saatle 04.00'da patlama sesi duyuldu. Ä°sfahan Havalimanı ve Ä°ran ordusuna ait Åžikari 8'inci Ana Jet Hava Ãœssü'ne yönelik bir dizi insansız hava araçları ile saldırı düzenlendi. Ä°ran devlet televizyonu, hava savunma sistemlerinin devreye girdiÄŸini ve saldırının engellendiÄŸini duyurdu. Ä°ran ordusu komutanlarından SiyaveÅŸ Mihendust ise saldırıya iliÅŸkin yaptığı açıklamada, “Söz konusu patlama sesi Ä°sfahan’daki hava savunma sisteminin tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateÅŸ sonucu gerçekleÅŸti ve saldırı hiçbir hasara yol açmadı” dedi.
Ä°ran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise Ä°ran’a yapılan saldırıda kullanılan Ä°HA’ların kısa menzilli olduÄŸunu belirterek, bu Ä°HA’ların Ä°ran içerisinden havalanmış olabileceÄŸini aktardı. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.