1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Kahta'da Okullarda Zeka Oyunları Tanıtılacak

Kahta'da Okullarda Zeka Oyunları Tanıtılacak

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz öğrencilerin bilişsel becerilerini geliştirmek ve stratejik düşünme yeteneklerini artırmak amacıyla hey ay bir okulumuzda zeka oyunları etkinliği düzenlenecek..

A+A-
Kahta'da Okullarda Zeka Oyunları Tanıtılacak

Bu yenilikçi proje kapsamında her ay bir okulda zeka oyunları öğrencilere tanıtılacak ve onlara eğlenceli bir öğrenme deneyimi sunulacak.
Zeka oyunları, çocukların analitik düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi önemli becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırarak iletişim yeteneklerinin de güçlendirecek.
Vali Özbilgin Ä°lkokulunda düzenlenen etkinlikteÄ°lçe Milli EÄŸitim Müdürümüz Sayın Lütfü BaÅŸli, projeyle ilgili olarak. “
Proje kapsamında her ay, farklı bir okulda öğrencilerimize ve öğretmenlerimize zeka oyunları tanıtılacak. Mantık oyunları, bulmacalar ve strateji oyunları gibi çeşitli oyunlar seçilecek ve öğretmenler, öğrencilere oyunların kurallarını ve nasıl oynanacağını aktaracak.
Bu sayede öğrenciler, eğlenerek öğrenecek ve aynı zamanda zihinsel becerilerini geliştirme imkanı bulacaklar.
Yine proje kapsamında öğrenciler arasında turnuvalar ve yarışmalar gerçekleştirilerek öğrencilerin birbirleriyle etkileşim kurması da teşvik edilecek.
Projenin etkinliÄŸi ve ilerleyiÅŸi sürekli olarak deÄŸerlendirilecek ve geribildirimler alınacak. Hem öğretmenler hem de öğrenciler, zeka oyunlarının tanıtımına iliÅŸkin düşüncelerini paylaÅŸacak ve gelecek aylarda yapılacak etkinliklerin iyileÅŸtirilmesine katkıda bulunacaklar. Bu sayede proje sürekli olarak geliÅŸtirilecek ve öğrencilerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek ÅŸekilde adapte edilecek. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında baÅŸta Proje Koordinatörü Fatih Kuzu olmak üzere tüm eÄŸitimcilerimize teÅŸekkür eder çalışmalarında baÅŸarılar dilerim.” Åžeklinde konuÅŸtu.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.