1. HABERLER

  2. DÃœNYA
  3. Kırgızistan’da Tik Tok'a kısıtlama

Kırgızistan’da Tik Tok'a kısıtlama

Kırgızistan’da sosyal medya platformu TikTok'un kısıtlandığı açıklandı..

A+A-
Kırgızistan’da Tik Tok'a kısıtlama

Kırgızistan’da geçtiÄŸimiz yılın aÄŸustos ayında Çin merkezli popüler sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına yönelik alınan karar uygulamaya konuldu. Sosyal medya kullanıcıları yerel saatle 00.00'dan sonra TikTok’a eriÅŸim saÄŸlayamadı. Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanlığından yapılan açıklamada, Devlet Ulusal Güvenlik Komitesinin mektubu üzerine internet servis saÄŸlayıcılarına ülkede TikTok'a eriÅŸimi kısıtlamaları yönünde yazı gönderildiÄŸi belirtildi.

Yasaklanması kararı alınmıştı
Kırgızistan Kültür, HaberleÅŸme, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığı, AÄŸustos 2023'te TikTok'un yasaklanmasını kararlaÅŸtırmıştı. Yapılan açıklamada, TikTok’un çocukların zihinsel geliÅŸimini ve saÄŸlığını olumsuz etkilediÄŸine iliÅŸkin sivil toplum kuruluÅŸlarından bir dizi ÅŸikayet alındığı, bu çerçevede TikTok’taki içerikler üzerinde inceleme yapıldığı belirtilerek, “Ä°nceleme sırasında bu platformun çocukların saÄŸlığına ve geliÅŸimine zarar veren bilgilere eriÅŸimi kısıtlamadığı ve TikTok uygulamasında bilgiye eriÅŸim saÄŸlarken yaÅŸ kategorisini kontrol edecek herhangi bir iÅŸlev bulunmadığı tespit edilmiÅŸtir. Bakanlık çok sayıda baÅŸvuruyu dikkate alarak, yapılan incelemeler çerçevesinde Tik Tok’un Kırgızistan topraklarında faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı” ifadeleri kullanılmıştı. Söz konusu kararın yürürlüğe girmesi için Dijital Kalkınma Bakanlığı’na baÅŸvurulduÄŸu belirtilmiÅŸti.

"Karar politik deÄŸil"
Ayrıca TikTok’u yasaklama kararının politik bir arka planı bulunmadığına dikkat çekilerek, “Bu tedbir yalnızca çocukların ahlaki eÄŸitimleri üzerinde olumsuz etki oluÅŸturabilecek ve psikolojik saÄŸlıklarına zarar verebilecek bilgilerden korumayı amaçlamaktadır” denilmiÅŸti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.