1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. LGS Sınavıda hangi sorular ağırlıktaydı

LGS Sınavıda hangi sorular ağırlıktaydı

2023-LGS’de dikkat ölçen ve yoruma dayalı sorular ağırlıktaydı.

A+A-
LGS Sınavıda hangi sorular ağırlıktaydı

2023-LGS (Liselere GeçiÅŸ Sistemi) sınavı 4 Haziran’da yapıldı. BahçeÅŸehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, sınavın genel olarak MEB tarafından yayınlanan örnek sorulara paralelinde olduÄŸunu kavramsal bilgi ve çıkarım yapma gücünü ölçen soruların ağırlıkta olduÄŸunu ifade etti. Soruları çözerken dikkatli olan ve zamanı iyi yönetebilen öğrencilerin bu sınavda baÅŸarılı olabileceÄŸinin altını çizdi.
2023-LGS’yi deÄŸerlendiren BahçeÅŸehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özge Aslan, tüm derslerin Milli EÄŸitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 1. dönem kazanımları dahilinde olduÄŸunu ve her ay düzenli olarak yayınlanan örnek sorularla genel olarak paralel bir LGS ile karşılaşıldığını söyledi. Dr. Aslan, bilgisini uyarlayabilen, yorum ve çıkarım yapabilen öğrencilerin bu sınavda baÅŸarılı olacağını belirtti.

Tercih döneminde rehber öğretmenlerden mutlaka destek alınmalı
2023-LGS sonuçları 26 Haziran’da açıklanacak, tercih süreci de birkaç gün sonra baÅŸlayacaktır. Geçen sene sınavla öğrenci alan okullardan 10, yerel yerleÅŸtirme ile 5 ve pansiyonlu okullardan 5’er tercih yapılabiliyordu. Bu yıl kaç tercih yapılabileceÄŸi 2023-LGS Tercih ve YerleÅŸtirme Kılavuzu yayımlandığında belli olacaktır.
Dr. Özge Aslan, 26 Haziran’da açıklanacak sonuçlar sonrası tercih dönemine hassasiyet gösterilmesinin önemine dikkat çekti. Tercih yaparken Puanın deÄŸil öğrencinin Genel Yüzdelik Sırasının dikkate alınmasının önemli olduÄŸunu belirtti. Yüzdelik dilimin doÄŸru deÄŸerlendirilmesi için ailelerin süreci, okul rehber öğretmenlerinden ve MEB’in Rehberlik ve AraÅŸtırma Merkezi uzmanlarından destek alarak yürütmesinin öneminin altını çizen Aslan, sınav öncesi öğrencilerin ve velilerin elinden geleni yaptığını, LGS ile öğrenci alan okullar dışında Yerel YerleÅŸtirme ile öğrenci alan okullarla birlikte 8. sınıf öğrencilerinin tamamının yerleÅŸtirileceÄŸini söyledi.
Aslan, “Son beÅŸ LGS’de sınava giren ve kontenjan sayılarını karşılaÅŸtırdığımızda yerleÅŸme oranları şöyledir: 2018’de yüzde 13.1, 2019’da yüzde 13.6, 2020’de yüzdem14.5, 2021’de yüzde 14, 2022-LGS’de yüzde 15.6.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.