1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Milli Eğitim Bakanı Duyurdu: Öğretmenlerden sınav ücreti alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Duyurdu: Öğretmenlerden sınav ücreti alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 19 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' ile ilgili önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Tekin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu sınavın ücretsiz olacağını duyurarak öğretmenler için sevindirici bir gelişme açıkladı..

A+A-
Milli Eğitim Bakanı Duyurdu: Öğretmenlerden sınav ücreti alınmayacak

Bakan Tekin'in paylaşımında şu ifadelere yer verildi: "Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında 19 Kasım Pazar günü uygulanacak olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı ile yazılı sınavdan muafiyet başvuruları bugün itibarıyla başlamıştır. Söz konusu sınav için ücret almamayı kararlaştırdık. Öğretmenler Odası Buluşmaları sohbetlerimiz doğrultusunda öğretmenlerimizi bizzat dinleyerek çözüm geliştirmeye devam edeceğiz."
Bu açıklama, özellikle öğretmenler arasında büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, öğretmenlerin kariyer gelişimlerine önemli bir katkı sağlayacak. Bakan Tekin'in bu adımı, eğitim camiasında heyecanla karşılanırken, öğretmenlerin taleplerine duyarlılık gösterdiği bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.