1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Ücretsiz ders kitaplarını hurda kâğıt olarak sattığına dair iddialara yanıt

Ücretsiz ders kitaplarını hurda kâğıt olarak sattığına dair iddialara yanıt

Millî Eğitim Bakanlığı, Özel Okullardaki Ücretsiz Ders Kitapları İddialarını İncelemeye Aldı..

A+A-
Ücretsiz ders kitaplarını hurda kâğıt olarak sattığına dair iddialara yanıt

Millî Eğitim Bakanlığı, özel okulların bazılarının öğrencilere verilmesi gereken ücretsiz ders kitaplarını dağıtmadığı ya da kullanılmadan hurda kâğıt olarak sattığına dair iddialar üzerine bir inceleme başlattı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu tür eylemleri gerçekleştirdiği belirlenen kurumlar, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7. maddesi gereğince cezai işleme tabi tutulacaktır" denildi.
Özel okulların, öğrencilere ücretsiz olarak sağlanması gereken ders kitaplarını dağıtmadığı veya bu kitapları kullanılmadan hurda kâğıt olarak sattığı iddialarının ortaya çıkmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı konuyu yakından inceleme altına aldı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu tür eylemleri gerçekleştirdiği belirlenen özel öğretim kurumlarının, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7. maddesi uyarınca cezai yaptırımlara maruz kalabileceği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.