1. HABERLER

  2. EĞİTİM
  3. Emekli ikramiyesiyle köyde okul yaptı

Emekli ikramiyesiyle köyde okul yaptı

Özel bir bankada emekli olan Işıl çiftinin, emekli ikramiyesi ve ailesinin de desteği ile Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde yaptırdığı ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı..

A+A-
Emekli ikramiyesiyle köyde okul yaptı

Taşlıca Köyünde yapılan Işıl İlkokulu Okulu için açılışı merasimi düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Aziz Erkut Işıl, 2 derslikli ilkokulun hizmete girmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
EÄŸitime yapılan yatırımların önemini vurgulayan Işıl, "GeleceÄŸimizi ÅŸekillendirecek olan gençlerimizin iyi bir eÄŸitim alarak hayata hazırlanmaları, toplumumuzun geliÅŸimi ve ilerlemesi için büyük önem taşıyor. Bu okulun açılmasıyla birlikte, köyümüzdeki gençlerimiz daha donanımlı bir eÄŸitim alacakları için geleceklerine daha umutla bakabilecekler” dedi.
Kahta Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Lütfü BaÅŸli ise, "6 Åžubat depremlerinin ardından büyük yara alan bölgemizde eÄŸitim öğretim yapılarımız da ne yazık ki felaketten olumsuz etkilenmiÅŸ çocuklarımızın eÄŸitim öğretim süreci akamete uÄŸramıştır. Bu buhranlı zamanımızda ülkemizin her bucağından felaketin yaralarını sarmak için seferber olan yurttaÅŸlarımız ulus dayanışmasının emsalsiz bir örneÄŸini sergilemiÅŸlerdir. Åžu anda aramızda bulunan pek muhterem Işıl çifti de Trabzon’un yetiÅŸtirdiÄŸi, TaÅŸlıca Köyü’ne yardıma koÅŸan aziz milletimizin bir yansımasıdır. Kendileri, TaÅŸlıca’nın minik yavrularının gözünde birer kahraman olarak imgelenmiÅŸ ve hatıraları bu okulda anıtlaÅŸmıştır. Kendilerine ve kendilerinin ÅŸahsında, bölgenin yaralarını sarmak için seferber olan bütün ulusumuza teÅŸekkürlerimi sunar, Işıl Ä°lkokulu’muzun memleketimize hayırlı ve uÄŸurlu olmasını dilerim” diye konuÅŸtu.
Program sonunda Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban tarafından hayırsever Işıl çiftine teşekkür plaketi takdim edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.