1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Sıfır araba sorunu çözülüyor

Sıfır araba sorunu çözülüyor

Otomobil piyasasında rüzgâr tersine döndü. Araçların 3-5 ay sonra geleceğini söyleyen bayiler peş peşe kampanya açıklayarak sıfır araçları 3 saatte teslim ediyor..

A+A-
Sıfır araba sorunu çözülüyor

Otomobil piyasasında rüzgâr tersine döndü. Ticaret ve Maliye Bakanlıklarının vatandaşı korumak için aldığı sert tedbirler güçlü sonuçlar verdi. 6 ay öncesine kadar "Araç yok 3-5 ay bekleyin" diyen bayiler, şimdi arabayı 3 saatte teslim ediyor.
"Talep çok sıraya girin", "Sıraya girmek için ek ücret ödeyin", "Bu pakete ek aksesuar ücreti verin", "Cila-boya mecburi", "Bu kasko şart" diyerek işi fırsatçılığa döken galeri ve bayiler, şimdi arka arkaya hayata geçirdikleri kampanyalarla müşteri aramaya başladı.
Öyle ki kimi bayi mevcut aracını sıfır kilometre araçla değiştirene 50 ila 100 bin TL arasında takas desteği sunarken kimi de araç fiyatının yüzde 10'una kadar 12 ay 0.99 faizle kredi desteği veriyor. Otomobilde liste fiyatının yüzde 10-20 üzerinde yapılan balon satışlar sönerken, bazı modellerde liste fiyatına yüzde 5-10 indirim dahi yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.