1. HABERLER

  2. EKONOMİ
  3. Yeni asgari ücret belli oldu

Yeni asgari ücret belli oldu

Temmuz ayından itibaren geçerli olacak asgari ücret yüzde 34'ün üzerinde artışla net 11 bin 402 TL oldu. Beklenen enflasyon rakamlarına göre de refah payı yüzde 15'in üzerinde gerçekleşmiş oldu..

A+A-
Yeni asgari ücret belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla yaklaşık yüzde 34 artışla net 11 bin 402 TL'ye yükseltilmesini kararlaştırdı.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Komisyon toplantısından sonra yaptığı açıklamada, asgari ücret artışının uzlaşmayla belirlendiğini söyledi.

Işıkhan, "2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13 bin 404 TL olurken, net tutar 11 TL 402 TL olarak belirlendi." dedi.
Işıkhan, "Yaptığımız artış yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payını içeren bir oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Artış oranı geçtiğimzi yılın ikinci yarısına göre yüzde 107 arttı." diye konuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz." şeklinde açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.