1. HABERLER

  2. GÃœNDEM
  3. 11 ilde 311 bin konut teslim edilecek

11 ilde 311 bin konut teslim edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 11 ilde 311 bin konutuna bir yıl içeresinde yapılacağını belirti.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Hizmet Binası Temel Atma Programı’nda yaptığı konuşmasında, '' Deprem bölgesindeki kent merkezlerinde ‘Yerinde Dönüşüm’ yapacağız'' dedi..

A+A-
11 ilde 311 bin konut teslim edilecek

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inÅŸaat çalışmalarının devam ettiÄŸini belirterek, “Söz verdiÄŸimiz gibi 1 yıl içinde 311 bin konut yapılacak. Åžimdi yeni bir döneme doÄŸru geçiyoruz. Eski hatalara düşmeyeceÄŸiz. Fay kırıkların üzerinde yapı yapılmasına, dere yataklarına ev yapılmasına asla izin vermeyeceÄŸiz. Bundan sonra zemin artı 4, zemin artı 3 gibi bir konutlaÅŸmaya geçeceÄŸiz” dedi.

"170 bin civarında konutun yapım ihalesi tamamlanmış veya devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi 1 yıl içinde 311 bin konut yapılacak. Şimdi yeni bir döneme doğru geçiyoruz. Bu yeni dönemde de evet rezerv alanlarındaki inşaatımız devam edecek ama şehir merkezleri ne olacak? Oraların da canlanması lazım. Herkesin hatırasının olduğu yerde ve geçmişle bağ kurduğu mahallelerde de kentsel dönüşümün yapılması lazım. Yerinde dönüşüm diye adlandırdığımız bu projeyi de önümüzdeki günlerde inşallah bizler devreye sokacağız. Özellikle altını çizerek söylüyorum. Eski hatalara düşmeyeceğiz. Fay kırıkların üzerinde yapı yapılmasına, dere yataklarına ev yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. 'Efendim denizin üzerinde bile ev yapılabiliyor, niye 15-20 kat yapılmasına izin vermiyorsunuz ki?' gibi sözleri çok duyuyoruz. Evet öyle. Ama standartları yerine getirmek de ne yazık ki biraz ihmalkar davranan bir yapımız var. Bundan sonra zemin artı 4, zemin artı 3 gibi bir konutlaşmaya geçeceğiz.''dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.