1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. 14 ilde KISKAÇ-7 Operasyonu

14 ilde KISKAÇ-7 Operasyonu

14 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen “KISKAÇ-7” Operasyonlarında 67 şüpheli şahıs yakalandı..

A+A-
14 ilde KISKAÇ-7 Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Şanlıurfa, Konya, İstanbul, Ankara, Antalya, Manisa, Aydın, Artvin, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Kırşehir ve Elazığ’da FETÖ’ye yönelik “KISKAÇ-7” operasyonu gerçekleştirildi.
Operasyonlarda yakalanan 67 şüphelinin örgütün “Güncel Yapılanması”, sözde "Askeri Mahrem Yapılanması" ve “Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları tespit edildi.
Operasyonu sosyal medya hesabından duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “dijital materyallerle ifade ve teşhislerde adı geçen, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi” ifadelerini kullandı.
Operasyonun yapıldığı adreste arama gerçekleştiren ekipler, çok miktarda para ve Çok sayıda dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirdi.
Öte yandan 1 Haziran 2023 ile 2024 yılı Şubat ayı arasında FETÖ’ye yönelik toplam 4 bin 22 operasyon düzenlenmiş bu operasyonlarda 6 bin 45 şüpheli yakalandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.