1. YAZARLAR

  2. MEHMET EMIN DANIÅž
  3. AHMET AYDIN BAKAN OLACAK MI?
Mehmet Emin DANIÅž

Mehmet Emin DANIÅž

AHMET AYDIN BAKAN OLACAK MI?

A+A-

YoÄŸun geçen Mayıs 2023 seçim sonuçlarının yorumlanmasıyla ilgili yayınlar devam ederken gözler ÅŸimdi de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın açıklayacağı yeni kabineye çevrildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Danışmanları ve Bakanların kim olacağı konusunda çeşitli yorumların yanı sıra kulis bilgilerine dayalı aslı olmayan listeler de sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Konuyla ilgili sohbet ettiÄŸimiz AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Halime Kısayol’un söylediÄŸi bir cümleye hak vermemek elde deÄŸil.

Halime Hanım; “Özellikle depremin ardından oldukça maÄŸdur olan ve doÄŸal olarak Bakanların koordinesinde yeniden toparlanmaya çalışılan Adıyaman’ın yeniden ayaÄŸa kalkmasının en hızlı ve çabuk yolu ilimizden bir kiÅŸinin CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı, Danışmanı veya Bakanı olmasıdır. Yani Adıyaman’ı çok iyi tanıyan ve bilen içimizden bir kiÅŸi Sayın CumhurbaÅŸkanımızla çok yakın temasta bulunma ÅŸansına sahip olmalıdır ki, bunun yolu da üst düzeyde bir görevle yetkilendirilmesidir. Zaten ilimizde de bu konuda uzun süredir bir beklenti var. Umarım ve dilerim Adıyaman’ı yıllardır çeÅŸitli üstdüzey görevlerde baÅŸarıyla temsil eden Sayın Ahmet Aydın gibi bir büyüğümüzü bu yüce makamlarda görürüz” dedi.

Aslında Halime Hanımın kısaca ve öz cümlelerle dile getirdiği bu beklenti 1954 yılında il olmuş Adıyamanımızın hasretidir.

Yani Adıyaman’dan bir Bakan’ın atanması bizim hakkımızıdr, düşünsenize 1954 yılından beri çoÄŸu zaman iktidarlara torbalar dolusu oy göndermiÅŸ bir ÅŸehirden bir Bakan bile çıkmamış.

Sayın Ahmet Aydın’ın siyasi geçmiÅŸine bakıldığında bu göreve en yakın isimlerden birisidir, onunla yaptığım ve Adıyaman DoÄŸru Haber gazetemde yayınladığım 04 Ocak 2023 tarihli röportajı okuyanlar bu cümleme hak verecektir.

1999 yılında Fazilet Partisi Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı olarak baÅŸladığı siyasi çalışmalarının ardından “yenilikçiler” grubundan bir siyasteçi olarak Sayın CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın önderliÄŸinde kurulan AK Parti’nin kurucularından biri olarak ilk andan itibaren AK Parti’nin en öndeki neferlerinden biri oldu. Kurucu Ä°l BaÅŸkanı Hüsrev Kutlu’nun Milletvekili seçilmesinin ardından Adıyaman Ä°l BaÅŸkanlığı görevine getirdi, ardından kendisi de Milletvekili oldu...

Siyaset arenasında elbette ki başka partilerle demokratik bir yarış içerisindeydi ama 5 dönemdir parlemantoda bulunmuş bu siyasetçimizin üst düzey göreve gelmesinden siyaseten rakip olan diğer partilerden de çok yüksek sesle itiraz gelmeyeceğine inanıyorum.

Adıyaman’da pek kimseye nasip olamayacak ÅŸu özgeçmiÅŸe bakın; Grup BaÅŸkan VekilliÄŸi, Adalet Komisyonu ÃœyeliÄŸi, Seçim Ä°ÅŸleri BaÅŸkan Yardımcılığı, Merkez Disiplin Kurlu BaÅŸkanlığı, iki dönem Grup BaÅŸkanvekilliÄŸi, TBMM BaÅŸkan VekilliÄŸi, CumhurbaÅŸkanı VekilliÄŸi ve ÅŸu anda da yeni görevlendirmeler yapılıncaya kadar Milli Savunma Komisyonu BaÅŸkanı.

Elbette bizimki bir dilek ve temennidir, son sözü CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan verecektir. Mesajım kendilerine ulaşır mı bilmem ama eÄŸer ulaşırsa Adıyaman’ın il olduÄŸu 1954 yılından beri beklediÄŸi bu güzel görevi bize çok görmemesini talep ediyorum.

Mehmet Emin Danış

 

 

Bu yazı toplam 29554 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları