1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. Deprem uzmanı Naci Görür'den tüyler ürperten deprem açıklaması!

Deprem uzmanı Naci Görür'den tüyler ürperten deprem açıklaması!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu..

A+A-
Deprem uzmanı Naci Görür'den tüyler ürperten deprem açıklaması!

Türkiye'nin en tanınmış deprem uzmanlarından Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde ''muhakkak'' 7 büyüklüğünün üzerinde bir deprem meydana geleceğini, bu konuda kimsenin şüphesi olmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizdi. T24'ün Yıllık Buluşmaları toplantısına katılan Naci Görür, beklenen Marmara depreminin olası sonuçlarını ve ekonomiye olası etkilerini anlattı.
NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA!
Naci Görür, Kuzey Anadolu Fayı'nın kuzey kolunun her 250 senede bir, ortalama olarak 7 ve üzeri deprem ürettiğini belirtti.
Görür, ''Bugün tekerrür periyodu doğmuştur'' diye devam etti ve ''Marmara denizinde artık deprem olacak mı olmayacak mı bunu bırakalım. Bilimsel gerçek, bu depremin olacağı yönünde'' ifadelerini kullandı. Görür, depremin İstanbul'un Avrupa yakasında 9 şiddetinde hissedileceğini belirtti.
MARMARA'YA DAYANDI, KIRILMASINI BEKLİYORUZ
Görür, şu hatırlatmada bulundu: '' 20. yüzyılda 1939 Erzincan depreminden sonra olan depremler: 42, 43, 57, 67, 99'de 2 tane... Bu depremler Erzincan'dan başlayıp Marmara'ya kadar geliyor. Bu depremlerin her biri yedi civarında ya da daha büyük.
Doğudan başlıyor 39'da, 99'da İstanbul'un kapılarına dayanıyor. 99 depremleri olduğu zaman biz alarm verdik, İstanbul'u depreme hazırlayın diye. 99'da Kocaeli depremi oldu, onun batısında Marmara Denizi var. Kuzey Anadolu Fayı nerede bir deprem yapıyorsa, bir sonraki deprem onun batısındaki bir alan. Yani stresi transfer ederek kıra kıra geliyor. Marmara Denizi'ne dayandı şimdi ve Marmara Denizinin kırılmasını bekliyoruz.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.