1. HABERLER

  2. GÜNDEM
  3. İçişleri Bakanlığı'ndan çakar denetimi: 807 sürücüye 5 milyon lira ceza

İçişleri Bakanlığı'ndan çakar denetimi: 807 sürücüye 5 milyon lira ceza

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan dev denetimlerde çakar lamba kullanan sürücülere sert cezalar kesildi..

A+A-
İçişleri Bakanlığı'ndan çakar denetimi: 807 sürücüye 5 milyon lira ceza

1-26 Ocak tarihleri arasında 81 ilde gerçekleştirilen denetimlerde, 807 sürücünün çakar lambaları söktürüldü ve toplamda 5 milyon 196 bin TL ceza uygulandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen denetimlerde tespit edilen 807 sürücünün araçlarındaki çakar lambalar söktürülürken, toplamda 5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Trafikte önceliğimiz her zaman 'ÖNCE İNSAN' olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.