1. HABERLER

  2. GÃœNDEM
  3. Yurt dışından, yurt içine araç satışına 12 göz altı

Yurt dışından, yurt içine araç satışına 12 göz altı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası oto kaçakçılarına yönelik icra edilen ‘Fren’ operasyonunda aralarında yabancı şahıslarında bulunduğu 12 şüphelinin yakalandığı ve operasyonun devam ettiğini bildirdi..

A+A-
Yurt dışından, yurt içine araç satışına 12 göz altı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele BaÅŸkanlığı, yurda geçici ithalat için getirilen araçları üçüncü ÅŸahısların kullanıma bırakan, söz konusu araçları parçalayıp yurt içinde satışını yapan ve kanuna aykırı tescil yaparak vergi kaçıran ÅŸebekeyi tespit etti. Tespitler çerçevesinde Türkiye’ye yurt dışından araç getiren yabancı uyruklu kuryelerin de olduÄŸu belirlendi. Yaklaşık bir buçuk sene süren teknik ve fiziki takibin ardından Konya merkezli Edirne, Kocaeli, Ä°stanbul, TekirdaÄŸ, EskiÅŸehir, Samsun, Hatay, Ankara, Antalya’da icra edilen eÅŸ zamanlı ‘Firen’ isimli operasyonda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 29’u Türk, 7’si yabancı uyruklu ÅŸebekenin kalan firarilerine yönelik yakalama çalışmalarının ise devam ettiÄŸi aktarıldı.
4 yılda getirdikleri 115 araçtan 240 milyon lira haksız kazanç elde etmişler
Söz konusu suç grubunun 2018-2022 yılları arasında turistik kolaylıklar kapsamında toplam piyasa deÄŸeri 240 milyon lira olduÄŸu deÄŸerlendirilen 115 taşıtı Türkiye’ye getirdikleri aktarıldı. Operasyonlar ÅŸu ana kadar ise 15 adet çekici, 5 adet otomobil, 15 adet dorse ve çok sayıda ruhsat, change iÅŸleminde kullanılan numaratör ve ÅŸase levhasının ele geçirildiÄŸi bildirildi.
Bakan Yerlikaya’dan tebrik
Operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İçiÅŸleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Uluslararası oto kaçakçılarına ‘Fren’ operasyonu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele BaÅŸkanlığımızın 1,5 yıldır sürdürdüğü titiz çalışmalar; Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın 10 ilde yürüttüğü soruÅŸturmalar kapsamında 12 ÅŸahıs ve çok sayıda araç yakalandı. Operasyon devam ediyor. Kahraman polislerimiz, Rabbim yardımcınız olsun, ayağınıza taÅŸ deÄŸdirmesin” ifadelerine yer verdi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.