1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. CHP’li Binzet’ten yerel basına destek çağrısı

CHP’li Binzet’ten yerel basına destek çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, yerel basını zora sokacak kanun maddesine ilişkin açıklamalarda bulundu..

A+A-
CHP’li Binzet’ten yerel basına destek çağrısı

CHP’li Burak Binzet, yerel gazeteleri zora sokacak olan, Maliye Bakanlığı’nın bazı resmi ilanlarının artık gazetelere verilmemesini öngören maddeyle ilgili konuştu.

“Yerel basını bitirecek değil teşvik edecek kanunlar ve maddeler olmalı”

Binzet, açıklamasında; “Şu sıralar Meclis’te Maliye'nin bazı ilanlarını yerel basın yerine internetten verebileceği yönündeki hüküm tartışma konusu. Ulusal basından ziyade yerel basın, biz de dahil olmak üzere diğer illerimizin sesidir. Bu bahse konu madde ise bu sesin kesilmesi ve halkın yerinden haber almasını engellemekten başka bir anlama gelmemektedir. Maddi olarak zaten zor şartlar altında kendini döndürebilen yerel basın çok daha zorlanacak ve hatta birçok basın kuruluşu kapısını kapatacaktır. Bu da kamuoyunun haber alma hakkını elinden zorla almaktan başka bir şey değildir. O nedenle yerel basını zor duruma düşürecek, bitirecek değil daha da teşvik edici kanunların, maddelerin yapılması gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.