1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da yıkımı yapılmayan ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor

Kahta’da yıkımı yapılmayan ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Kahta’da aylardır yıkımı yapılmayan ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmayan ağır hasarlı binalar, adeta vatandaşların korkulu rüyası haline geldi..

A+A-
Kahta’da yıkımı yapılmayan ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık iki büyük depremde Adıyaman merkez ve Kahta’da yüzlerce bina ve 10 binlerce insan ölümüne neden olmuştu.

Asrın felaketinde Kahta'da şehir merkezinde ağır hasarlı yapılar ise yaklaşık 10 aydır yıkılmayı bekliyor. Çevresine hiçbir önlem alınmayan ve adeta metruk bir hale gelen binaların çatılarından düşenler insan hayatını tehlikeye atıyor.
Kış aylarının gelmesiyle birlikte ağır hasarlı yapılar daha fazla tehlike saçmaya başladı
Ağır hasarlı boş binaların içerisinde uyuşturucu madde kullanımı veya farklı amaçlar içinde kullanılmaya müsait olan metruk binaların bir an önce yıkılmayı bekliyor.

Hasarlı yapıların tehlike saçtığını ve çocukların dibinden geçerken her an yıkılabileceğini aktaran 8 katlı Ağır hasarlı ev sahibi Mehmet Dokumacı; “ Atatürk Mah. Adeviye Blv. No:62/A bulunan, 3 Kat iş yerimiz ve üstünde bulunan 5 katlı evlerimiz, yapılan hasar tespit sonucunda ağır hasra raporu verdi. Depremin ardından 10 ay geçmesine rağmen, yetkililer tarafından bir türlü yıkımı gerçekleşmediğini aktaran Mehmet Dokumacı; Geçen gün yaşanan 5.3 büyüklüğünde deprem bir korku daha yaşadık, yetkilileri defalarca bu binan yıkılması için müracaata bulduk. Ancak hiçbir sonuç elde edemedik. Bu sebeple bu binan aniden yıkılır veya düşerse bunun sorumlusu biz değiliz. Çünkü müracaat yapılacağı her yere yaptık.”dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.