1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Tarihi vurgunda miktar belli oldu

Tarihi vurgunda miktar belli oldu

3 bini aşkın kişiden 5 milyar 123 milyon TL toplamışlar..

A+A-
Tarihi vurgunda miktar belli oldu

Ä°zmir’de, yüksek faiz vaadiyle binlerce kiÅŸiden 5 milyar 123 milyon TL para topladığı belirtilen ve FETÖ'den ihraç edildiÄŸi ortaya çıkan Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı ile eÅŸi Seçilay Ocakçı’nın da aralarında olduÄŸu, farklı illerde de yakalanan ÅŸahıslarla beraber toplamda 32 şüpheli, eÅŸ zamanlı olarak adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında basın mensuplarının "Paralar nerede?" sorusuna Sedat Ocakçı, "Herkes parasını alacak, paralar Salih'te" dedi.
Yozgat'ta dron fabrikası kurma vaadiyle tanınan Ocakçı Holding ile ilgili operasyonda gözaltı sayısı 32’ye yükseldi. Ä°zmir’de, hem yüksek faiz vaadiyle hem de Ä°zmir Token ile yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırımla gündeme gelen ve 3 bini aÅŸkın kiÅŸiden 5 milyar 123 milyon TL para topladığı ortaya çıkan Ocakçı Holding’in sahibi iÅŸ insanı Sedat Ocakçı (34) ve eÅŸi Seçilay Ocakçı (30), geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü yurt dışına çıkış hazırlığında oldukları esnada Adana’da, Ä°zmir Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü ve Adana KOM Åžube Müdürlüğü ekiplerinin de desteÄŸiyle, saklandıkları ikamette Ä°zmir polisi tarafından kıskıvrak yakalanmıştı. Sedat Ocakçı ve eÅŸi Seçilay Ocakçı’nın yanı sıra yakalanan 2 zanlı da Adana'dan Ä°zmir’e getirilmiÅŸlerdi.

Yakalanan 5 şüpheli 3 farklı ilden SEGBİS ile mahkemeye katılacak
Ocakçı çiftinin yanı sıra Ä°zmir'de bulunan 27 şüpheli, Ä°zmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü'ndeki iÅŸlemlerinin ardından "suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak ve nitelikli dolandırıcılık" suçundan Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edildi. Yakalananların arasında Sedat Ocakçı’ya yardım ve yataklık eden 1 kiÅŸinin olduÄŸu, Ankara’da bulunan 2 kiÅŸinin ise Ocakçı ile iÅŸ birliÄŸi yaptığı tespit edildi. Antalya ve Ankara’da 2, Aksaray’da ise yakalanan 1 kiÅŸinin, Ä°zmir’deki şüphelilerle birlikte eÅŸ zamanlı adliyeye sevk edildiÄŸi ve mahkemeye SEGBÄ°S aracılığıyla katılacakları öğrenildi. Ayrıca, firari olan 1 şüpheliyi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

"Herkes parasını alacak, paralar Salih'te"
Sevk esnasında basın mensuplarının "paralar nerede" sorusuna yanıt veren Sedat Ocakçı, "Herkes parasını alacak, paralar Salih'te" dedi.

3 bin 100 mağdur var: 5 milyarı aşkın vurgun
Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, yeÄŸeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han'ın holdinge ait 5 milyar 123 milyon TL'lik soÄŸuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığını iddia etti. Paraları ödeyeceÄŸini söyleyen ve o süreçte kayıplara karışan iÅŸ insanı Sedat Ocakçı’nın aylık yüzde 17’lik faiz verileceÄŸi vaadiyle paralar toplandığı ve bu ÅŸekilde büyük vurgun yaptığı öğrenilmiÅŸti.

Mağdurlar çoğalıyor
Geçtiğimiz günlerde ise holding binasının girişindeki levhalar kaldırılınca ve binaya kiralık pankartı asılınca mağdurlar da ortaya çıkmış; evini ve arabasını satıp kredi çeken, elindeki paraları teslim eden mağdurlar ise Çiğli ilçesindeki Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde toplanmıştı.

Sedat Ocakçı FETÖ’den ihraç edilmiÅŸ
Dron fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen ve ÇiÄŸli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen üsteÄŸmen olduÄŸu ortaya çıkmıştı.

Emekli TuÄŸgeneral’de gözaltında
Öte yandan, gözaltına alınan şüpheliler arasındaki holdinge bağlı şirketlerden Metayıldız Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan da olduğu öğrenildi.
Emekli TuÄŸgeneral Alkan’ın ise Sedat Ocakçı'nın geçmiÅŸte komutanı olduÄŸu iddia ediliyor.
Ayrıca Ocakçı, son paylaÅŸtığı videolu mesajında da, “O çok sevdiÄŸiniz paralarınız yatacak” demiÅŸti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.