1. YAZARLAR

  2. ZEKI DİŞKAYA
  3. AKALP’TEN ÇAĞRI
Zeki DİŞKAYA

Zeki DİŞKAYA

AKALP’TEN ÇAĞRI

A+A-
14.MAYIS 2023 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde halkımız bütün acılarıyla birlikte sandıklara da gitti. Ve yetkilendirmeyi yaptı. 4 Ak parti 1 CHP den milletvekili seçerek dedi’ ki 4 vekil kadar yatırım getirin.1 vekile de sıkı şekilde denetleyin. Görevini verdi. Halkın iradesi bu şekilde tecelli etmiştir, her vekilin görevini layığıyla yapmasını: Halkında milletinde tecelli eden bu halk iradesini göz önüne alarak. Bireysel küçük ve dedikodu hesaplarıyla değil Ankara’yı projelere boğan siyasi iktidarın çalışması için omuz veren yol gösteren ve denetleyen bir tutum ile aralıksız çalışmalıdır.
AKALP olarak ivedi sorunlarımızı şu şekilde paylaşırız: Depremde 1,300 bina yıkılmış 16,300 binanın yıkımına karar verilmiş( yani ağır hasarlıdır) Adıyaman çadırlara ve konteynırlara mahkûm olmuş vaziyettedir. Bu nedenlerle: 
1. Deprem mağdurlarımızın mağdur olmaması için yıkılan ve yıkılacak olan binaları maliklerinin KENTSEL DÖNÜŞÜM kapsamına alınması için bir düzenleme yapılması. 
2. Adıyaman belediyesine şehir plancısı ekip desteği verilerek dronlarla alınan görüntüler, uydu resimler ve yerinde yapılacak tespitlerle ilin ve ilçelerin geniş sokakları ferah caddeleri modern bir yapılanma için gerekli çalışmaların süratle yapılması. 
3. Çevre şehircilik bakanlığındaki il imar planı acilen yapılmalı zaman kaybetmeden şehrin düştüğü yerden ayağa kalkması için belirlenen kat yoğunlukları denetleyerek yapı şekilleri görüntüleri ile yapımlara acil’liyetle başlanması 
4. Bu arada Atatürk Bulvarı alt yapısı tamamen çöktüğünden yeninden yapılması kazmak mecburiyeti hâsıl olmuşken İL’DE RAYLI TAŞIMA SİSTEMİNE ACİLEN GEÇİLMESİ İÇİN Türmüz toki’lerinden başlayıp pirin tokil’erine oradan otogara ve hastane yanından Atatürk bulvarındaki orta refüje döşenecek demir yolu ile raylı taşıma sistemi Şanlıurfa yol ayrımına kadar devam edecek şekilde yapılmalıdır.
5. Aylardır özel durumdan dolayı ilimizde valilik makamı boş haldedir. Acilen vali atamasının yapılması ve bütün hizmetlerin tek elden koordine edilip toplanması acil’liyet arz etmektedir.
6. Depremi il genelinde yaşayıp kriz yönetmede sınıfta kalan kamu personeli (müdür ve amir yönetici) leri acımadan tespit edilerek ilimizden görevinden alınması ve yerine taze kanların atanması. 
7. Deprem zayiatlarının devlet tarafından giderilmesi esnasında yüz binlerce insanımız bilgilendirmede eksik ve yanlış bilgiyle hareket eden halk birçok hak kaybı tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bunun telafisi ise O MÜBAREK KOLTUKLARDA OTURAN kamu yöneticilerinin halkı en geç haftada 1 yapacakları basın bilgilendirme toplantılarıyla ve muhtarlara bilgi akışının sağlanması halkı doğru bilgilendirecek ve yönlendirecektir..
8. Karadağ’ ın arka yüzündeki binlerce dönümlük alan olağan üstü sartlar’dan dolayı resen alınıp eski OSB’ ye monte edilmeli yeni kamu ve özel sektör yatırımları getirilmelidir.
9. Adıyaman, Şanlıurfa veya Adıyaman Gaziantep arası otoban yapımı gerçekleşmeli Adıyaman’ın da nimetlerden faydalanması sağlanmalıdır.
10. Yatırımcının ilimize gelmesi için en az 5 sene vergi SGK müh afiyetleri getirilmeli deprem bölgesine dönük özel teşvik yasası çıkarılmalıdır.
11. Sulamayla ilgili adeta seferberlik ilan edilip arazilerimiz topraklarımız suyla acilen buluşmalıdır.
12. Az hasarlı binalar onarılıp çadır ve konyetnir’da kalan insanlar evlerine süratle geçirilmeli durmadan yardım dağıtma yerine ayakları üstüne durmaları için şartlar oluşmalıdır
Bu yazı toplam 36121 defa okunmuştur.
Önceki Yazıları